FAUNA
- Les Borges Blanques

Les Borges vol habilitar un terreny pròxim a la Cavalleria com a nucli zoològic de gats

El consistori ha sol·licitat al Departament d’Agricultura la inscripció al Registre de Nuclis Zoològics d’un terreny situat on hi havia hagut l’antiga bòbila.

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha demanat al Departament d'Agricultura de la Generalitat inscriure's al Registre de Nuclis Zoològics per a la gestió i control de les colònies de gats existents a la ciutat. Es tracta del pas previ abans de signar un conveni de col·laboració amb l'Associació Rescats, nascuda el novembre de 2018 al municipi, amb la finalitat de socórrer la població felina i gestionar les colònies de gats de la capital garriguenca.

La iniciativa permetrà a l'entitat fer-se càrrec del servei de recollida, cura, alimentació i custòdia dels gats abandonats o perduts a la capital en una part d’una finca urbana, de titularitat municipal, que limita amb el carrer Cavalleria, a la zona on hi havia hagut l’antiga bòbila, a la qual es posaran tanques.

L'any passat, l'Ajuntament de les Borges va signar tres convenis de col·laboració amb les protectores Lídia Argilés Escalé, Amigos Peludos Bajo Cinca i Amics dels Animals del Segrià en què s'establia la recollida i acolliment dels d'animals de companyia abandonats, perduts o ensalvatgits a canvi d'un pagament per animal de companyia recollit al terme municipal de les Borges Blanques, previ avís de la Policia Local.