TURISME
- Juneda , Les Borges Blanques

Les Borges i Juneda tornen a participar a la campanya 'Barris antics'

Té lloc durant el mes de juny i cada municipi regala una estada per a dues persones als guanyadors dels sortejos que fan la resta d'ajuntaments participants, enguany menys que els últims anys.

(foto: Aj. Juneda)

Els ajuntaments de les Borges Blanques i Juneda participen a la nova edició de la campanya “Barris antics amb Projectes”, una iniciativa dels municipis que compten amb la subvenció del programa de barris de la Generalitat de Catalunya i que es duu a terme entre l’1 i el 30 de juny amb l’objectiu de promocionar comercialment i territorial els barris antics.

Durant aquest mes, totes les persones que comprin als comerços dels barris antics dels 30 municipis organitzadors podran guanyar experiències per conèixer i gaudir del territori: estades en establiments turístics dels municipis organitzadors, visites guiades a llocs d'interès paisatgístic o del patrimoni arquitectònic local, tast de productes locals i lots de productes, entre d'altres. En conjunt, aquests municipis sortejaran 930 premis entre els clients dels establiments adherits i identificats amb el cartell de la campanya. Per participar-hi, els clients rebran una butlleta per cada compra, que han d'emplenar i dipositar a una urna i, al final de la campanya, cada municipi organitzador farà un sorteig per escollir els guanyadors. A les Borges s’hi han adherit 98 establiments.

A banda dels sortejos, els municipis participants han d’assenyalar al calendari una jornada per rebre tots els guanyadors i organitzar una trobada per acompanyar-los i oferir-los excursions, visites guiades, entrades per a museus locals, àpats en establiments, activitats esportives, espectacles, lots de productes típics de la comarca, etc. En el cas de les Borges, se sortejarà un premi valorat en 130 euros per a gaudir el 20 de gener de 2020, en el marc de la Fira de l’Oli. A Juneda, la campanya es va presentar aquest dimarts al parc U d’Octubre.

Aquest és el cinquè any que les Borges participa a la campanya i el tercer de Juneda. Amb 30 poblacions, és l’any de menys participació dels últims quatre. El 2018 hi va haver 37 municipis participants, 34 el 2017 i 32 el 2016. A les comarques de Ponent, a més de les Borges i Juneda, només hi ha Lleida, Cervera i Balaguer.