POLÍTICA

Jaume Setó serà el nou president del Consell Comarcal de les Garrigues i David Masot el del Segrià

Antoni Villas va renunciar a presentar-se a les votacions internes que ahir feia el partit i Enric Mir, alcalde de les Borges, es postula com a vicepresident garriguenc.

(foto: Xavi Minguella)

L’alcalde de la Floresta, Jaume Setó, serà amb tota probabilitat el nou president del Consell Comarcal de les Garrigues i substituïrà, així, Antoni Villas, alcalde de Juneda, que ho havia estat en els últims quatre anys. El PDeCAT, que és qui té majoria a l’ens comarcal, havia de votar ahir qui seria el nou president, seguint l’ordre del partit de configurar candidatures. En aquest sentit, Villas va renunciar a presentar-s’hi al considerar que confrontar llistes “tensionava la comarca i obria la porta a reforçar una dinàmica de bàndols”, de manera que la votació va ser, finalment, amb un sol candidat, Jaume Setó. 

Setó és l’alcalde més veterà de la comarca. Encapçala el govern municipal de la Floresta des del 1995, havent revalidat el càrrec i la majoria absoluta el passat 26 de maig, en el que serà el seu setè mandat. Per Setó, “la feina que s’ha fet fins ara s’ha de continuar però també s’ha de millorar, l’objectiu és potenciar la comarcal al màxim”. Al Consell Comarcal havia estat vicepresident segon els últims quatre anys i en el nou mandat l’acompanyaran Enric Mir (alcalde de les Borges, que ja no pot ser diputat provincial) com a segon, Anna Feliu (alcaldessa de l’Albi), Jaume Estradé (alcalde de la Pobla de Cérvoles), Olegari Alberich (regidor a Bellaguarda), Lluís Dalmau (alcalde de Juncosa), Montse Ruiz (alcaldessa de Puiggròs), M. Rosa Solé (regidora a Castelldans), Joan Leiva (regidor a l’Albagés). 

Villas, que havia aconseguit mantenir la majoria a les eleccions municipals de Juneda tot i enfrontar-se a tres candidatures més, vol centrar ara la seva tasca política a l’Ajuntament.

L’alcalde de Maials presidirà el Consell del Segrià
D’altra banda, ahir també tenien lloc les votacions en el si del PDeCAT al Segrià, on sí que es presentaven dues candidatures. Els resultats van donar àmpliament guanyadora la que encapçalava David Masot, alcalde de Maials, que si no hi ha res de nou substituïrà la fins ara presidenta comarcal, M. José Invernón, alcaldessa d’Aspa. A diferència de l’altra llista, amb la regidora d’Aspa Lourdes Coll com a candidata, a la de Masot hi ha una representació considerable d’electes de municipis garriguencs, com Hilari Guiu (alcalde d’Alfés), M. Teresa Cullerés (alcaldessa de Sarroca), Carme Pinyol (alcaldessa de Llardecans) i Jaume Gort (alcalde de Sunyer).

Al Segrià, el PDeCAT té 13 consellers però no la majoria. Aquests dies està ultimant un pacte amb ERC, que en té 10, però sembla clar que la presidència és per a l’espai post-convergent. També ahir, al Segrià es votava entre dues llistes per a representar el partit a la Diputació de Lleida. L’encaçalada per Jordi Latorre (alcalde de Torrefarrera) és la guanyadora, sense cap regidor o alcalde de les Garrigues històriques. Sí que n’hi havia a l’altra candidatura, que incloïa M. José Invernon (alcaldessa d’Aspa) i Francesc Esquerda (alcalde de Granyena), municipi pertanyent al partit judicial de Lleida. A la comarca de les Garrigues el PDeCAT no feia aquesta votació ja que l’únic diputat provincial recau aquesta vegada en ERC.