COMARCA
- Bovera , La Granadella , Llardecans , Maials

Els pagesos no afluixen i anuncien que continuaran les mobilitzacions

Aquest dimecres realitzaran una marxa lenta fins a Barcelona que sortirà de la gasolinera de Torrefarrera a partir de dos quarts de nou del matí. Ja han sol·licitat el permís per tornar a tallar el mateix punt de la C-12 diumenge vinent.

Un grup de pagesos durant la manifestació d'ahir a la C-12. FOTO:ANC/Núria Torres

Prop de 150 afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre i les Garrigues, la gran majoria pagesos i ramaders, van tornar a tallar per tercer diumenge consecutiu la carretera C-12 a Flix per fer sentir les seves reclamacions. Amb una quinzena de tractors sobre la calçada, van fer talls intermitents des de les sis de la tarda i fins quarts de vuit del vespre, causant retencions en aquesta via, sobretot de vehicles provinents de Móra d'Ebre. És el tercer cop que ho fan i avisen que persistiran. De fet, els pagesos ja han sol·licitat el permís per tallar altre cop aquest punt diumenge vinent. A la vegada, mantenen la marxa lenta prevista per aquest dimecres 14 d'agost des de Lleida fins a la seu del Departament d'Agricultura, a Barcelona.

A la concentració hi han participat alcaldes i representants municipals dels pobles de les Garrigues on va cremar el foc, però cap de la comarca de la Ribera d'Ebre. Creuen que ara no és el moment de gastar el cartutx de les manifestacions.

"Ara ve la segona part amb la marxa lenta, hem de ser un gruix important de vehicles", diu el president d'Asaja Lleida, Pere Roqué, dirigint-se als assistents, en acabar l'acció. Es congratula que les protestes cada cop són més massives.

La marxa lenta prevista per dimecres de Lleida fins a Barcelona sortirà de la gasolinera de Torrefarera a partir de dos quarts de nou del matí. Els pagesos han demanat permís per a 30 i 40 vehicles. "Si som més no passa res", anima Roqué.

Confien que la consellera d'Agricultura rebi els representants dels afectats per negociar i posar fi a les protestes. "A veure si d'una vegada per totes ens en sortim amb els ajuts directes, se us va cremar el terreny sense tenir-ne cap culpa", conclou.