COMARCA
- Bovera , La Granadella , Llardecans , Maials

Els pagesos afectats per l'incendi tornen a tallar la C-12 i demanen la dimissió de la consellera Jordà

Uns 200 pagesos i ramaders afectats pel foc de la Ribera d'Ebre tallen la C-12 a Flix per quart cop. Mostren pancartes reclamant la dimissió de la consellera Jordà després que aquesta no els rebés dimecres.

Imatge d'una de les pancartes reivindicatives de la protesta. FOTO: Asaja Lleida

Uns 200 pagesos i ramaders afectats per l'incendi del juny a la Ribera d'Ebre van tallar ahir per quart diumenge consecutiu la carretera C-12 a Flix per reclamar ajuts directes per recuperar-se de les pèrdues causades pel foc. Amb diversos tractors a la calçada, els manifestants van tallar la via des de tres quarts de set de la tarda a un quart de nou del vespre, tot causant retencions. Els pagesos i ramaders van convocar el tall aquest dimecres, després que la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, refusés reunir-se a la seu del departament amb els afectats, que venien de fer una marxa lenta des de Lleida. Per això, aquest diumenge diversos manifestants van mostrar pancartes demanant la dimissió de Jordà.

Per al president d'Asaja Lleida, Pere Roqué, la protesta va ser una mostra de la "indignació" dels afectats, que van assegurar que seguiran convocant talls de carretera si no reben una resposta positiva per part de l'administració i obtenen de forma "imminent" les ajudes que reclamen.

Amb tot, Roqué va lamentar que hi ha "poques esperances" d'arribar a un acord aviat i ha alertat que la "taca d'oli" que representen les protestes dels pagesos i ramaders es va estenent cada cop més.

"Jordà, hem d'anar a Madrid?" o "Jordà dimissió" són alguns dels missatges que es van poder llegir a les diverses pancartes que van portat els manifestants presents a la convocatòria.

Durant la protesta es va llegir el següent comunicat:

Les persones afectades pels focs de la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià, constituïts ja en plataforma, manifesten el seu malestar per la manca de consideració dels i les representants de la Conselleria d'Agricultura davant la poca voluntat i l'actitud manifestada el dia 14 d'agost, quan no es va voler rebre a la delegació dels pagesos i representants polítics del Territori, formada, entre altres per diversos alcaldes i el vicepresident primer del Consell Comarcal de les Garrigues.

Fruït d'aquesta inacció ens hem tornat a manifestar amb un altre tall de carretera a la C-12 per expressar l'augment del malestar i la indignació del Territori davant d'aquest tracte injust i vergonyant.

Per tot això, i davant la desafecció creixent de la població del Territori, creiem que aquesta situació accentuarà l'augment de l'abandonament de les finques dels pobles de les nostres comarques.

Demanem, doncs, l'aposta ferma del Departament d'Agricultura en polítiques agràries realistes d'arrelament al Territori, i en especial a les persones que han perdut la seva font d'ingressos amb l'incendi.

Plataforma d'afectats/des incendi Ribera d'Ebre - Segrià - Garrigues