COMARCA
- Bovera

La consellera Jordà considera correctes les ajudes ofertes als pagesos i carrega contra l'alcalde de Bovera

En una entrevista avui al matí de Catalunya Ràdio, la titular d’Agricultura titlla de “no adequat” el to i les demandes que Acero li va fer a les reunions de Flix i assegura que abans de la marxa lenta va comunicar als responsables que no els rebria.

Reunió de la consellera Jordà, a Flix, amb els alcaldes dels pobles afectats per l'incendi, el passat 31 de juliol. FOTO: ACN/Anna Ferràs

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha respost avui al programa radiofònic "El matí de Catalunya Ràdio" diverses qüestions relacionades amb les ajudes arran de l'incendi originat a la Ribera d'Ebre que han derivat les darreres setmanes en protestes per part de diversos pagesos afectats pel foc. Jordà ha explicat que les ajudes que s'han ofert des del seu departament als afectats per l'incendi ja es van posar damunt de la taula en les primeres reunions i que de tots els representats polítics presents, només un alcalde, Òscar Acero, de Bovera, no va estar d'acord amb les ajudes plantejades. "En aquesta reunió hi havia molts alcaldes i els tres consells comarcals afectats. [El paquet d'ajudes] tothom li va semblar bé i ens van agrair el gest d'anar-hi, tots menys una persona molt concreta, l'alcalde de Bovera" declarava la consellera i afegia "li vaig traslladar que no podíem donar segons quins ajuts directes. És evident que molts pagesos del sud del país no tenen la terra assegurada, i no ho jutjo, perquè és un tema complicat, però donar ajuts directes posava en entredit els sistemes d'assegurances d'aquest país".

La consellera ha assegurat que el to i les demandes fetes per Acero a les reunions de Flix "no va ser l'adequat" i ha reblat que "no és gens de rebut l'actitud d'aquest petit sector, petitíssim, respecte a tot els que han representat els afectats d'aquest incendi" encara que ha afegit que "vaig dir que [en la zona de Bovera] hi havia molts afectats però són suficientment pocs per ser capaços de singularitzar aquestes ajudes i parlar d'aquell pagès que té 55 anys. Em vaig posar a disposició de tots els alcaldes i ajuntaments". Jordà també ha entomat la polèmica derivada al no rebre  als pagesos que van realitzar una marxa lenta el passat 14 d'agost. La consellera ha explicat que abans de la protesta ja s'havia comunicat telefònicament amb els responsables de la mateixa per avisar-los que ella no hi seria i, per tant, no els rebria. "Ja els havia dit que no vindria, perquè ja els hi havia explicat el que hi ha, si volen, ens emplacem i vaig a Bovera i en parlem" ha explicat Jordà, que ha afegit "crec que aquí també es barreja política però bé, en qualsevol cas, nosaltres estem contents de la feina que vam fer i estem fent".

Per la seva part, Òscar Acero, alcalde de Bovera, ha declarat a Som Garrigues, que ell no vol capitalitzar la protesta "jo només dono suport als veïns del meu poble" i que els talls de carretera, que van començar amb 50 persones, han anat augmentant exponencialment durant les darreres setmanes. Acero també adverteix que els ajuntaments de diversos pobles, alguns dels quals no van ser afectats pel foc, s'estan unint per tal de reclamar més ajudes als pagesos afectats.