COMARCA
- Bovera

Front comú d'alcaldes i càrrecs provincials de JxCAT per exigir 'ajudes eficaces' als pagesos afectats pel foc

En una reunió ahir a Bovera, on el vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre va anunciar un compromís per dotar una partida en l'àrea de Medi Ambient per oferir ajudes en prevenció com la creació de tallafocs a la zona.

Els alcaldes i càrrecs comarcals i provincials de JxCAT reunits ahir a Bovera. FOTO:JxCAT

Alcaldes i càrrecs de JxCat a Lleida van demanar ahir al Departament d'Agricultura que faci efectives ''ajudes eficaces de manera immediata'' als pagesos i municipis de les Garrigues i el Segrià afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre. Va ser en una visita a la zona cremada a Bovera on hi van assistir, entre d'altres, el vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, de JxCat, que va anunciar un compromís per dotar una partida pressupostària en l'àrea de Medi Ambient, gestionada pel seu grup, per oferir ajudes en prevenció com la creació de tallafocs a la zona. La trobada arribava després de diversos talls dominicals de la C-12 a l'alçada de Flix per reivindicar ajuts per l'incendi i també una marxa lenta que va anar fins a la seu del Departament a Barcelona que va generar crítiques perquè la consellera Teresa Jordà no hi era i no va poder rebre els afectats.

Jordi Latorre va reiterar a Bovera el ''suport de la Diputació de Lleida i el grup de JxCat'' al territori, als municipis i als pagesos afectats. En aquest sentit, va reivindicar ''solucions efectives per part de totes les institucions'', i es va mostrar a favor de promoure una ''col·laboració institucional'' per fer front comú i trobar ''respostes efectives i concretes''. En tant que vicepresident primer de la Diputació de Lleida, on JxCat governa amb ERC, Latorre va anunciar un compromís per dotar una partida pressupostària en l'àrea de Medi Ambient, que gestiona el seu grup, per tal d'oferir ajudes dins les competències de medi ambient als ajuntaments.

Latorre es va referir així a un compromís per fer tallafocs i que els incendis no tinguin l'impacte que ha tingut aquest o també suport als ajuntaments amb infraestructures diverses. Segons Latorre això s'hauria de veure reflectit als pressupostos 2020 de la corporació i ha insistit en aquesta línia que cal tenir el territori protegit per no tenir incendis ja que ''cuidar als pagesos és cuidar al territori''.

A la reunió hi va participar l'alcalde de Mollerussa i diputat al Parlament i president de la Comissió d'Agricultura, Marc Solsona, que va manifestar que des del grup parlamentari de JxCat tenen la voluntat parlamentària d'ajudar al territori i als municipis afectats. Així mateix, també hi havia el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, el president del Consell del Segrià i alcalde de Maials, David Massot, el diputat provincial Joan Gilart, i altres alcaldes afectats.