COMARCA
- Bovera , La Granadella , Llardecans , Maials

La consellera Jordà també es reunirà a Flix amb els pagesos mobilitzats

L'alcalde de Bovera, Òscar Acero, diu que la trobada a Flix "pinta bé". Aquest vespre hi haurà reunió a Bovera entre pagesos afectats pel gran incendi per tractar com s'encara la reunió amb la consellera.

Imatges de la mobilització de diumenge passat, que va aplegar més de 300 persones al tall de la C-12 a l'alçada de Flix. FOTO:ACN

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, es reunirà amb pagesos afectats pel foc aquest divendres a primera hora del matí, abans de fer-ho amb els alcaldes dels municipis afectats per l'incendi d'aquest juliol a la Ribera d'Ebre i les Garrigues, segons han confirmat fonts de la mateixa conselleria. El dimarts 20 d'agost, en una entrevista radiofònica, Jordà ja va anunciar que estava disposada a reunir-se amb els pagesos de la zona de Bovera i Flix que en les darreres setmanes han protagonitzat diverses protestes per reclamar una millora en el paquet de mesures anunciades pel departament d'Agricultura. Així, la reunió de Flix serà el marc de trobada de la consellera i els manifestants, que en les dos últimes protestes han reclamat la dimissió de Jordà.

Tal com avançava ahir l'ACN, la reunió oficial serà divendres a Flix i hi participarà la consellera implicada i els batlles afectats de les comarques de la Ribera d'Ebre, el Segrià i les Garrigues. Com explicava en la roda de premsa posterior al Consell Executiu la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, amb la reunió es pretén "treballar conjuntament la resposta d'emergència", com assegurava que ja s'ha fet al llarg de l'estiu amb els ajuntaments i els conseller comarcals. D'altra banda, Budó també va recordar que en la darrera reunió del Consell Executiu ja es va aprovar una partida extraordinària per facilitar l'accés a crèdits dels perjudicats, així com que es posaria a disposició dels afectats recursos per poder subvencionar els interessos dels préstecs.

Per la seva banda, Òscar Acero, alcalde de Bovera, te esperances que la reunió de divendres a Flix pugui desencallar la protesta entre els pagesos i ramaders afectats pel foc, que segueixen reclamant ajudes directes, i la conselleria d'Agricultura, que aposta per ajudes en forma de crèdit amb baixos interessos i altres ajuts emmarcats a la conservació dels boscos de la zona. "Pinta bé, aquest vespre hi haurà una reunió a Bovera entre els pagesos afectats pel foc per tractar com s'encara la reunió, ebtre d’altres coses, ells hauran de decidir si volen que assisteixi amb ells a aquesta reunió amb la consellera" detalla Acero a Som Garrigues.  

El sindicat agrari ASAJA, que des del primer moment es va sumar a les protestes, també espera que hi hagi un acord favorable als interessos dels pagesos. Joan Segura, responsable del sector de fruita seca al sindicat i primer tinent d'alcalde de Maials, confirma que des d'ASAJA se seguirà reclamant les ajudes directes als pagesos "La Generalitat hauria de comptabilitzar de forma precisa quines són les finques afectades. Quan vegin de quina quantitat estem parlant, molt petita, crec que es replantejaran les propostes que han fet fins ara" diu Segura que també lamenta que el seu hagi estat l'únic sindicat present a les manifestacions "El sector agrari hauria d'estar més unit; les ajudes proposades des d'Agricultura no cobreixen res als pagesos, primer es va dir que aquestes ajudes havien estat pactades amb els sindicats presents a la taula de negociació i després es va dir que no. Sincerament, hem trobat a faltar més suport dels altres sindicats, cooperatives, etc."