COMARCA
- Fulleda

L'ONG Open Arms, Porró de Fulleda d'enguany

En el marc de la Fira Heroica que se celebrarà el diumenge 15 de setembre.

(foto: arxiu)

El Porró de Fulleda, el guardó amb què l’Ajuntament reconeix la tasca i trajectòria d’entitats o persones, serà enguany per a l’ONG Proactiva Open Arms, el barco de la qual rescata persones migrants al mar Mediterrani. El premi es concedeix en el marc de la Fira Heroica, que tindrà lloc el diumenge 15 de setembre, però l’entitat està pendent de confirmar si podrà enviar algú al municipi garriguenc per recollir-lo. En anteriors edicions del certamen, el Porró ha estat per la periodista Txell Bonet, Carme Forcadell, Neus Català, la família de Ramon Santacana –primer alcalde de Fulleda després de la dictadura franquista– i el Sistema d’Emergències Mèdiques.

L’Heroica celebra enguany la sisena edició, en què Fulleda retrocedirà per unes hores en el temps i es traslladarà a l’època d'Agustina d'Aragó, figura amb orígens fulledencs a qui recorda el certamen. Com és habitual, s’hi interpretarà alguna escena bèl·lica de la Guerra del Francès, amb la recreació d’un grup de tropes napoleòniques i la participacio dels trabucaires del grup Ball d'en Serrallonga de Sant Quintí de Mediona i Lo Sacaire del Llobregat.  
 
La fira començarà a les 9 del matí amb un esmorzar de verema, mercat de proximitat a la plaça i carrers adjacents, l’entrega del Porró cap a migdia, exhibicions de bufadors de vidre, jocs tradicionals al carrer, taller d’ametlles garrapinyades, berenar de pa torrat amb oli i xocolata i desfilada festiva fins al monument d'Agustina d'Aragó com a fi de festa.