COMUNICACIÓ

SomCanalla, un nou mitjà comarcal

La publicació, impulsada per la mateixa associació editora de SomGarrigues, s'adreça a nens i nenes de 3 a 12 anys i a les seves famílies. Neix aquest dijous i sortirà cada dos mesos.

L’Associació Cultural Garriguenca de Comunicacions es llança a una nova aventura: SomCanalla, un mitjà gratuït, en paper, adreçat a tots els escolars de la comarca, que sortirà cada dos mesos. La nova publicació neix per cohesionar encara més la població del nostre entorn, per facilitar el coneixement mutu entre pobles i entre escoles, per introduir l'hàbit de la lectura de mitjans de comunicació entre els infants i familiaritzar-los amb la premsa en paper, per fer-los participar en l'elaboració d'un periòdic i, en definitiva, per explicar les Garrigues amb ulls dels més petits, sovint deixats de banda a l'hora d'explicar què passa al món i escoltar què els passa a ells i elles. 

SomCanalla arribarà a les 24 escoles de l’àmbit informatiu de SomGarrigues, 19 de les quals pertanyen a Zones Escolars Rurals (ZER). Això representa un total d'uns 2.100 alumnes d'entre 3 i 12 anys.
SomCanalla és un periòdic de 48 pàgines a tot color que tindrà un espai per a cada centre escolar, on aquest podrà explicar les seues activitats destacades, les seues inquietuds o els seus projectes. A més, hi haurà un apartat d'actualitat comarcal adaptada per a infants, així com entrevistes, opinió dels mateixos alumnes, contes, vinyetes còmiques, passatemps i altres seccions. La publicació compta amb la col·laboració d'il·lustradors i il·lustradores garriguencs a l'hora de dissenyar la portada de cada edició. La primera, per exemple, és obra de l'artista Lara Costafreda, de Llardecans.

Amb aquest nou projecte, que també es podrà adquirir als punts de venda habituals, l'Associació Cultural Garriguenca de Comunicacions disposa de cinc plataformes informatives: el periòdic quinzenal SomGarrigues, pal de paller de la casa, el mensual SomEsports i els webs somgarrigues.cat i somesports.net. “Cinc plataformes que, amb la incorporació recent de Torregrossa, contribueixen a fer del nostre territori un territori més vertebrat i més cohesionat, que és la nostra raó de ser”, expliquen els responsables.