Quatre olis garriguencs al Top 10 mundial en varietat arbequina

Dos d'Henri Mor, de Juncosa, un "Les Cabanes", de la cooperativa del mateix poble i un "Cal Saboi", de l'Albi.

(foto: Coop. Juncosa)

Quatre olis garriguencs estan entre els 10 primers de l’Evoo World Ranking en categoria arbequina. Són el Reserva Privada d’Henri Mor SLU, segon amb més puntuació; l’Organico, de la mateixa empresa d’arrel juncosina, tercer; l’oli Les Cabanes, de la cooperativa de Juncosa, novè; i del Premium Early Harvest de Cal Saboi, de l’Albi, desè. Tots hi són és en tant que guanyadors de diversos premis al llarg de l’any. No es tracta, doncs, d’un nou certamen de tast sinó del llistat dels més premiats de l’any. En el cas de Les Cabanes, per exemple, el 2019 ha rebut una medalla d'or als New York Olive Oil, una medalla de bronze a Los Angeles International EVOOC, una medalla de plata als Olive Japan IOOC, dues medalles d'or i bronze als London IOOC i una medalla de bronze als China IOOC.

L'EVOO World Ranking és una associació que va ser creada per promocionar mundialment els olis d’oliva verge extra (OOVE) més premiats del món, de cara als consumidors. Aquest rànquing reconeix els olis d'oliva verge extra que han participat en algun dels 31 concursos celebrats durant l'any 2019 i no inclou a la llista les classificacions de llibres o revistes que no siguin competicions internacionals.

Dels quatre garriguencs, Les Cabanes és l’únic que forma part de la DOP les Garrigues. El guardó se suma als que la cooperativa ja va obtenir l'any 2018 als International AVPA París Gourmet (medalla d'or) i als Oil China Competition (medalla de bronze).