SOLIDARITAT
- Les Borges Blanques

La jornada solidària a les Borges pels aiguats supera les expectatives

Organitzada per un grup de persones a títol individual ahir diumenge va vendre les 1.000 tires que tenia per una rifa i va recaptar uns 2.500 euros.

(foto: Aj. Borges)

L’esmorzar i vermut solidari que es va fer ahir diumenge, coincidint amb les eleccions generals espanyoles, en pro dels afectats pels aiguats del 22 i 23 d’octubre va ser un èxit. Els organitzadors, un grup de persones a títol individual, van allargar la jornada fins ben entrada la tarda i van vendre les 1.000 tires de números que tenien per a una rifa de productes que es farà posteriorment i van esgotar pràcticament tot el menjar i beure que altres particulars van aportar per a l’ocasió, cosa que va sorprendre gratament els impulsors. A la placeta de la Independència, on era la cita, també hi van posar música els Afro Caribbean Collective i, en col·laboració amb La Bodega, s’hi van despatxar entre 25 i 40 litres de vermut.

Entre rifa, menjar i vermut es van recaptar al voltant de 2.500 euros nets, que ara s’estudiarà com canalitzar, molt probablement a través dels serveis socials de l’Ajuntament, que també va col·laborar en la iniciativa. Se sap, d’entrada, que alguna família afectada necessita electrodomèstics.

Inicialment, la rifa està prevista pel 23 de novembre, acompanyada d’algun concert o festa, però els organitzadors valoren el canvi de data, atès que al pavellói hi ha altres activitats, tant aquell dia com l’endemà 24 i, per tant, no descarten moure la nova festa a un altre cap de setmana.