CULTURA
- Les Borges Blanques

El festival Ponent Roots torna a fer parada a l'Slàvia

El certamen lleidatà, que té aquesta nit el plat fort a la capital del Segrià, programa un concert del grup barceloní de rap Homes Llúdriga demà dissabte a la sala borgenca.

(foto: Marta Mas)

El 8è festival Ponent Roots de música negra que es fa a Lleida des del 2012 torna a programar una de les activitats fora de la capital del Segrià, concretament a la cafeteria Slàvia de les Borges Blanques, que va començar a acollir concerts d’aquest festival l’any 2014, amb la tercera edició.

Enguany, l’actuació la protagonitzaran demà dissabte, 16 de novembre, els integrants d’Homes Llúdriga, grup barceloní de rap amb cinc anys de trajectòria. Aquest 2019 han tret el disc Pampallugues, el seu primer treball de llarga durada, presentat a la sala Apolo a la primavera. El mateix dissabte, però al migdia, actuarà el músic de Solsona Eduard Gener al Beat Cafè i Soul de Lleida.

El plat fort de Ponent Roots, però, és avui divendres a Lleida, a la sala Cotton, amb l’actuació dels veterans del reggae The Aggrolites, de Califòrnia, el soul funk i disco de l’australià Joel Sarakula i el rocksteady dels barcelonins Double Jabs, així com una sessió de ball del col·lectiu basc Global Funk Sound System. Diumenge a la tarda, també al Cotton, hi haurà l’habitual sessió familiar, que enguany incorpora el 25e aniversari de Pixie Dixie, els joveníssims DJ The Little Roots Selectors (de 9 i 11 anys) i els jocs de fusta de la companyia Tombs Creatius.