COMARCA
- Juncosa

Tot llest a Juncosa per a la XII Fira de l'Oli i Productes d'Elaboració Artesana

En la present edició es posarà en valor els diversos reconeixements internacionals que l'oli juncosà ha rebut durant l'any.

La Diputació de Lleida va acollir ahir la presentació de la 12a edició de la Fira de l'Oli i Productes d'Elaboració Artesana de Juncosa de les Garrigues, que se celebrarà el dissabte 23 i el diumenge 24 de novembre.

L'acte va comptar amb la participació de la diputada de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol; l'alcalde de Juncosa, Lluís Dalmau; i Albert Guiu, president de la Cooperativa del municipi. En les seves intervencions, van destacar l'altíssima qualitat de l'oli de Juncosa, que en els darrers mesos ha estat distingit "a nivell internacional" amb el Premi Gourmet d'Or al Concurs Internacional AVPA París Gourmet 2018, la Medalla de Bronze Olive Light al Concurs Oil China Competition 2018, la Medalla de Bronze Delicate Arbequina en la XX edició dels premis Los Angeles Extra Virgin Olive Oil Awards, la Medalla de Plata Delicate Monovarietal Arbequina als premis Olive Japan International Extra Virgin Olive Oil Competition 2019, la Medalla d'Or en la Medium Category als London International Olive Oil Competitions 2019, la Medalla d'Or en la Delicate Arbequina Category als New York International Olive Oil Competitions 2019 i la Medalla de Bronze en la Light Flavor Extra Virgin Olive Oil Category als China International Olive Oil Competition 2019, a més d'haver estat novè al rànquing mundial del 'Evoo World Rànquing' en categoria arbequina.

La fira oferirà un cap de setmana -dissabte tarda i diumenge al matí- amb venda d'oli d'oliva verge extra a la Cooperativa i parades a la plaça de productes d'elaboració artesana, sense oblidar activitats paral·leles, com ara una batucada a la Sala del Ball, un esmorzar popular i un dinar a la Sala del Ball organitzat per l'Oli Les Cabanes Futbol Sala Juncosa.

Les activitats que s'han preparat per als dos dies són les següents:

Dissabte dia 23 de novembre

· A les 19.00 h taller de batucada a la Sala del Ball, a càrrec de Jaume Piqué Palacín, obert a tothom amb prèvia inscripció a l'Ajuntament.

· Tot seguit, sopar a càrrec de l'AMPA.

Diumenge dia 24 de novembre

· A les 09.30 h inauguració de la 12a edició de la Fira de l'Oli i Productes d'Elaboració Artesana de Juncosa amb assistència d'autoritats.

· Tot seguit, esmorzar popular al pati de la Cooperativa, gratuït per als socis i clients.

· Visita per part de les autoritats a la fira.

· A les 14.00 h, dinar a la Sala del Ball, organitzat per Oli Les Cabanes Futbol Sala Juncosa. Les reserves es poden fer al telèfon 973 128 004.

· Durant tot el matí, venta d'oli a la Cooperativa i parades a la plaça de productes d'elaboració artesana.