DRETS
- Les Borges Blanques

Marxa per visibilitzar la percepció del risc que tenen les dones a l'espai urbà de les Borges

Organitzada per la regidoria de Benestar de l'Ajuntament i l'Oficina Jove de les Garrigues, la dinamitzarà el col·lectiu Punt 6, una cooperativa d'arquitectes, sociòlogues i urbanistes amb perspectiva de gènere.

Avui divendres, de 8 a 10 del vespre, la regidora de Benestar de l’Ajuntament de les Borges i l’Oficina Jove de les Garrigues han organitzat una marxa exploratòria per a dones, això és, una passejada per a fer una diagnosi col·lectiva de l’espai públic i dels equipaments en general per detectar possibles mancances o zones percebudes com a arriscades per les dones i, a partir d’aquí, pensar espais més inclusius, en què no sigui necessari pensar quins recorreguts fer a seogns quina hora per no patir per la pròpia integritat, per exemple. La marxa, adreçada exclusivament a dones, estarà dinamitzada pel col·lectiu Punt 6, especialista en urbanisme feminista i format per arquitectes, sociòlogues i i urbanistes.

Aquesta és una iniciativa complementària a les que organitza el col·lectiu local Les Intrèpides, més centrades en la millora de l’accessibilitat, o a les participades per persones del Grup Feminista Maria Rius. A més d’assistir a la marxa d’aquest vespre, l’organització anima les borgenques a participar al procés obert d’elaboració d’un protocol de prevenció de violències masclistes en espais festius, en el qual s’emmarca, precisament, la passejada.