CULTURA
- Les Borges Blanques

Concert d’homenatge al músic Gerard Bellmunt

L’orquestra Camerata Adagio, de la qual era impulsor, organitza l’acte a les Borges, on Bellmunt estava vinculat familiarment. Va morir al juliol, als 44 anys, en un accident de trànsit.

Trasobares i Bellmunt eren les dues ànimes de Camerata Adagio. (foto: A. Fabra)

El diumenge 22 de desembre a la tarda, l'església parroquial de les Borges serà l'escenari del concert homenatge a Gerard Bellmunt Giné que organitza l'orquestra Camerata Adagio, de la qual era impulsor i director. Bellmunt va morir a finals de juliol, als 44 anys d'edat, en un accident de trànsit a l'A-2, a l'altura de Torres de Segre [v. SomGarrigues, 508] i ara la formació veu en aquest concert una manera de recordar públicament el seu llegat i iniciar una nova etapa, ara de la mà de Silvia Trasobares, companya de Bellmunt al capdavant de Camerata Adagio.

Una vida dedicada a la música
Bellmunt, nascut a Mollerussa, era de pares i padrins borgencs i sempre va estar molt vinculat a la capital garriguenca, on ja de molt jove, a principis dels anys 90, va ser el primer professor de violí de l'Escola Municipal de Música. Sempre dedicat a aquest àmbit, havia participat en multitud de formacions musicals, com a músic o com a director, i havia fet de mestre a alumnes d'arreu. Enguany, per exemple, feia classes a les escoles de música de Mequinensa, Vielha i el Pont de Suert, a més de les que impartia, de manera itinerant, als alumnes del centre d'estudis musicals Clau de Sons, entre els quals alguns de pobles com Bellaguarda, el Soleràs o Torrebesses. Bellmunt també dirigia l'Orfeó Nova Tàrrega i la Coral Montserratina de Raïmat, formacions que també participaran en el concert del dia 22.

No obstant això, el seu llegat principal és Camerata Adagio, orquestra que ell mateix va fundar el 1998 per donar sortida i ser un al·licient a joves que feia anys que tocaven instrument però que no seguien els estudis professionals superiors. A finals de maig, dos mesos abans de l'accident, Bellmunt havia dirigit l'orquestra en una actuació a Bellaguarda.