MEDI AMBIENT
- Aspa , Vinaixa

Aspa i Vinaixa clausuraran els abocadors incontrolats de residus de la construcció

L'Agència de Residus de Catalunya assumirà la totalitat de l'execució de les actuacions, que s'han de finalitzar en 24 mesos.

L'import total atorgat per l'ARC ha estat de 346.898 euros

Els abocadors incontrolats de residus de la construcció d'Aspa i Vinaixa tenen els dies comptats. L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha anunciat recentment la concessió d’una subvenció del 100% de l'import als dos municipis garriguencs perquè en un període de 24 mesos es faci efectiva la clausura definitiva d'ambdós abocadors.

La subvenció inclou, d'una banda, la retirada dels residus i la clausura i revegetació del punt d'abocament i, de l'altra, la redacció del projecte tècnic en el cas que no el porti a terme l'ens local beneficiari. El termini d'execució de les actuacions subvencionades serà de 24 mesos, a comptar des de la data de resolució d'atorgament de l'ajut.

L'import total atorgat per l'ARC ha estat de 346.898 euros, que es destinaran a deu municipis catalans, a més dels dos garriguencs, també se n'han beneficiat Sarrià de Ter, Golmés, l'Ametlla de Mar, Palau-Saverdera, Vilagrassa, Tordera, Castellserà i Catllar, que servirà per tancar els 42 punts d'abocament incontrolats.