COMARCA
- Les Borges Blanques

Detenen un home a les Borges per cultivar marihuana

Els Mossos d'Esquadra van localizar una nau a la partida dels Aiguamolls amb 2.731 plantes en diferents estats de creixement i una connexió il·legal a la xarxa elèctrica.

(foto: Mossos d'Esquadra)

Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir dimarts a les Borges Blanques un home de 52 anys, veí de Manresa, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Al desembre, els Mossos van tenir coneixement que unes persones tindrien en funcionament un cultiu sotacobert de marihuana en un polígon de Borges Blanques i que estarien buscant nous emplaçaments al terme municipal de Lleida per ampliar la producció.

Es va obrir una investigació i els agents van poder acotar que el cultiu es trobaria a la partida Aiguamoll, al terme de les Borges Blanques. Un cop localitzada la nau concreta, es van fer una sèrie de vigilàncies que van permetre confirmar que s'hi cultivava marihuana i, finalment, aquest dimarts els agents van accedir a la nau quan va arribar un home que els investigadors havien detectat durant les vigilàncies.

A l'interior s’hi va trobar un complert sistema de cultiu sotacobert, 2.731 plantes en diferents estats de creixement i 14,23 kg de cabdells de marihuana. També van detectar una connexió a la xarxa elèctrica no legalitzada i els tècnics de la companyia distribuïdora la van retirar. Davant els fets, els Mossos van detenir l'home com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

La investigació continua oberta per determinar si hi participaven altres persones i localitzar altres possibles emplaçaments de cultiu. El detingut va passar ahir a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.