CAÇA
- El Vilosell , L'Albi , Puiggròs

Noves denúncies contra caçadors a Puiggròs, l'Albi i el Vilosell

A Puiggròs i l'Albi es van aplicar sancions per no recollir els cartutxos de terra, al Vilosell la denúncia va ser per caçar una merla. També es va sancionar una Àrea Privada de Caça per dur a terme l'alliberament d'un nombre important de faisans.

L'exemplar de merla caçat il·legalment i l'arma decomissada. FOTO: Agents Rurals

Durant la setmana passada, el cos d'Agents Rurals van realitzar diverses actuacions a les Garrigues on van localitzar males praxis que van procedir a denunciar. A Puiggròs i l'Albi es van aplicar sancions per no recollir els cartutxos de terra; cal recordar que a principis de desembre ja es va aplicar una sanció igual als Omellons. Al Vilosell la denúncia va ser per caçar una merla (Turdus merula), ara el denunciat s'enfronta a una sanció administrativa i una possible retirada de la llicència, en ser la merla una espècie no cinegètica. Com en totes les infraccions, els fets van comportar el decomís de les armes i les peces caçades.

Per últim, també es va sancionar una Àrea Privada de Caça per dur a terme l'alliberament d'un nombre important de faisans. Tot i disposar de les guies sanitàries dels animals, els responsables de l'àrea no comptaven amb un permís especial per alliberar aquests exemplars, condició necessària per a realitzar l'alliberament.

Des del cos d'Agents Rurals recorden que la caça és una activitat molt reglamentada i que cal ser molt curosos amb el pla tècnic de gestió i millora de què disposa cada àrea cinegètica. També alerten que cal esforçar-se a complir les normes de seguretat bàsiques, com l'ús d'armilles reflectants, mantenir les distàncies establertes amb els camins i masos i utilitzar els prismàtics per visualitzar els companys de cacera en comptes de la mira de l'arma, ja que pot donar peu a què es produeixi un accident fatal.