CARRETERES
- Castelldans , El Cogul

Preocupació pel pas del bus escolar en un tram malmès

L’Ajuntament de Castelldans torna a posar terra a la part de pista que va al Cogul, a l’espera de disposar d’algun ajut per reasfaltar el tram malmès per l’aiguat de l’octubre.

El bus passant pel tram en males condicions de la pista Castelldans-Cogul. FOTO: Xavi Minguella

Veïns del Cogul estan preocupats per les condicions d'un tram de la pista que els uneix amb Castelldans, on el passat novembre es van haver de fer obres per evitar que s'ensorrés la calçada [v. SomGarrigues, 515], després que quedés malmesa pels aiguats de finals d'octubre. L'actuació anava a càrrec de l'Ajuntament de Castelldans, titular de la via, i va haver de ser provisional, amb reompliment de terra a l'espera de disposar d'algun ajut vinculat als aiguats que permeti reasfaltar el tram. Amb les pluges d'alguns dies posteriors a les obres i, darrerament, la humitat de la boira, el terreny quedava relliscós i això feia patir especialment les famílies amb infants usuaris del bus escolar pel risc de relliscada del vehicle. 

Més transitable pel reinici 
El 7 i 8 de gener, just abans del reinici del curs escolar, l'Ajuntament de Castelldans va tornar a intervindre en el tram per fer-lo més transitable. "La terra que vam posar al novembre es va anar assentant i van sortir clots, ara hi hem tornat a posar terra i grava però per asfaltar-ho necessitem diners, que esperem que puguem tindre de cara a la primavera", explica Conrad Llovera, alcalde de Castelldans.
Per la seua banda, l'Ajuntament del Cogul s'ha ofert per demanar algun ajut de manera conjunta. L'alcaldessa, Anna Torres, explica que el pas de camions que van a la fàbrica General d'Olis també perjudica el ferm i demana que se senyalitzi per tal que els conductors no s'ho trobin de sobte.