ENERGIES
- El Soleràs , Els Torms , Granyena de les Garrigues , Juncosa , L'Albagés

Una avaria elèctrica afecta diverses poblacions de les Garrigues Altes

Endesa ja està duent a terme les tasques per reconnectar la línia de Juncosa, els Torms, Soleràs, Granyena i l’Albagés, on esperen restablir el servei en les pròximes hores.

Una avaria en el subministrament elèctric deixa a hores d'ara sense servei diverses poblacions de les Garrigues Altes: Juncosa, els Torms, Soleràs, Granyena i l'Albagés. Segons l'empresa Endesa, encarregada del subministrament, l'avaria s'ha produït a les 12.31 h i afecta uns 1.200 usuaris dels cinc pobles garriguencs. L'elèctrica admet que no sap quina ha estat la causa de l'avaria però assegura que ja ha desplaçat els recursos necessaris a la zona per solucionar el problema, que estimen que serà solucionat en les pròximes hores.


Tornen els microtalls
Durant els darrers dies, alguns usuaris de la mateixa zona s'han queixat d'intermitències en el servei elèctric. Segons Endesa, aquests microtalls són causats per estols d'estornells que es posen sobre les línies i n'afecten el normal funcionament. Tot i que en els darrers anys el problema dels microtalls s'ha repetit a finals de gener i principis de febrer, el cicle migratori d'enguany n'ha avançat l'arribada, explica l’elèctrica, que en els darrers dies ja ha registrat afectacions del mateix caràcter a la zona de Girona.