CULTURA
- Castelldans

Premi per al pessebre de l'associació de dones de Castelldans

L'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes ha atorgat una Menció Honorífica al pessebre que aquest Nadal ha muntat l'Associació de Dones l'Esplendor de Castelldans.

El pessebre guardonat amb la Menció d'Honor. FOTO: Jordi Curcó

Un dels millors pessebres de la província és garriguenc, en concret, el que va muntar durant les festes nadalenques l’associació de dones de Castelldans, que ha estat exposat durant les fetes nadalenques en el vestíbul de l'ajuntament.

La presidenta de l'Associació, Anna Maria Gimeno, va recollir el diploma acreditatiu de la Menció Honorífica atorgada per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes durant l'acte de lliurament dels LXXXV Premis del Concurs de Pessebres, celebrat a l'Auditori Enric Granados com a cloenda del Cicle de Nadal, al qual es van inscriure enguany 111 composicions pessebristes.

Cicle de Nadal 

La Coral l'Olivera, de Castelldans, dirigida per Maria Lluïsa Piñero, també va ser protagonista el passat 21 de desembre l'acte d'obertura del Cicle de Nadal que cada any organitzen l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes i l'Ajuntament de Lleida al Saló de Plens del palau municipal de la capital del Segrià. La coral garriguenca hi va estrenar la nadala Pastorets de Betlem, amb lletra de Teresa Rebull, també de Castelldans, música del seu fill Josep Maria Farré, de les Borges Blanques, i harmonització de Gregori Farràs. Abans de l'estrena de la nadala, l'alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, va fer el pregó de Nadal.

Més de 50 nadales
El Nadal de 1964, l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes va iniciar el costum d'encomanar cada any la composició d'una Nadala amb caire lleidatà, tant en la temàtica com en l'autoria de la lletra i de la música, i que s'estrena a l'acte d'obertura del Cicle de Nadal. El 2018, la lletra va anar a càrrec de Joan Bellmunt, de Puiggròs.

Actuació de la coral al Saló de Plens de la Paeria. FOTO: Jordi Curcó