SEGURETAT
- Redacció / Les Borges Blanques

Les Borges prepara una convocatòria de cinc places de Policia Local

El grup a l’oposició Borges per la República va anunciar dilluns una moció en aquest sentit i l’equip de govern assegura que ja hi estava treballant.

La plantilla de la Policia Local de les Borges, amb la regidora Núria Palau. FOTO:ACN

L'Ajuntament de les Borges Blanques està enllestint les bases de la convocatòria pública de cinc places d'agent de la Policia Local. El consistori preveu publicar-la durant el mes de febrer i que el procés selectiu s'allargui durant uns cinc mesos. La primera tinenta alcalde, Núria Palau, explica que la convocatòria "permetrà fer cinc incorporacions a la vegada", que serviran per cobrir dues places que quedaran vacants per jubilació, una marxa voluntària per haver obtingut nou destí, i dues més per regularitzar les que actualment ocupen dos funcionaris interins. A més, una d'aquestes incorporacions es farà pel sistema de concurs específic, reservat a mobilitat horitzontal, fet que implica que només hi podran optar persones funcionàries de carrera, provinents de cossos de policia local de la resta de Catalunya, dels Mossos d'Esquadra, o de forces i cossos de seguretat de l'Estat, destinats a Catalunya.

D'aquesta manera, Palau ha afirmat que, tot i no tenir l'obligació de disposar d'aquest servei, ja que el municipi té menys de 10.000 habitants, el consistori passarà a tenir nou policies de carrera, enlloc dels sis agents actuals i dels tres interinatges, que integraven fins ara la plantilla de la Policia Local de les Borges Blanques, Així, la localitat "podrà disposar d'un cos encara més professionalitzat, i preparat per donar cobertura a totes les necessitats de seguretat, amb dos nous efectius de carrer, que fins ara habitualment estaven destinats a altres tasques", segons ha dit la regidoria de Governació.

En aquest sentit, Palau ha remarcat que, actualment, amb una mitjana d'1,5 agents de la policia locals per cada 1.000 habitants, la capital de les Garrigues se situa per damunt de la mitjana de Catalunya. Tot i això, les Borges compta amb comissaria dels Mossos d'Esquadra, cosa que implica que la localitat disposa de 2,3 agents més, de mitjana, per cada mil habitants.

Moció de l’oposició 
Es dona la circumstància que el passat dilluns, el grup municipal Borges per la República (BxRep) va anunciar la presentació d’una moció al ple d’avui dijous per instar el govern a presentar un pla de provisió i renovació de la plantilla de la Policia Local “per tal de cobrir les vacants actuals més les previstes a curt i mig termini, acompanyat de la dotació econòmica corresponent”. Segons fonts de BxRep, a la Comissió Informativa prèvia al ple, celebrada la setmana passada, l’equip de govern va respondre que ja estava treballant en aquest sentit des de feia uns mesos. 

Procés selectiu
Durant el procés de selecció, a banda de valorar els diversos mèrits, també es realitzarà una prova de coneixements culturals, d'aptituds físiques, psicotècnic i proves mèdiques. Una vegada finalitzat aquest procés, els opositors que l'hagin superat hauran de fer el curs bàsic de l'Escola de Policia de Catalunya.

Agressió uns dies enrere
L’anunci de la mesura arriba després que el passat 19 de gener fossin detinguts a les Borges tres joves per haver apallissat un dels agents del cos municipal, que va requerir atenció mèdica i hospitalària.