SEGURETAT
- ACN/Redacció

El Govern preveu iniciar les obres de l'ABP Pla-Garrigues a partir del 2021

La nova comissaria dels Mossos s'ha d'ubicar en un solar al costat del Parc de Bombers de Mollerussa. El nou equipament comptarà amb una galeria de tir.

Els terrenys on s'ha de construir l'ABP Pla d'Urgell - Garrigues, al costat de Parc de Bombers de Mollerussa. FOTO:Aj.Mollerussa

El Departament d'Interior ha confirmat a l'Ajuntament de Mollerussa la inclusió enguany d'una partida de 404.666 euros per a la redacció del projecte de la que ha de ser la futura Àrea Bàsica Policial Pla d'Urgell-Garrigues, la qual preveu incloure una galeria de pràctiques de tir. L'objectiu de la conselleria és que el projecte, que té un pressupost estimat de 4,6 MEUR, pugui executar-se durant les anualitats 2021 i 2022.

La nova comissaria s'ha d'ubicar en un solar al costat del Parc de Bombers, a la carretera de Linyola, que compta amb 8.800 metres quadrats en una zona ja contemplada per a equipaments dins el POUM després d'una modificació del 2015. Es preveu que amb l'entrada en servei d'aquest equipament, hi hagi una major proximitat dels serveis policials a la ciutadania i a tall organitzatiu, una major racionalitat i rapidesa en la resposta.

Un projecte que ve de lluny

L'ABP Pla d'Urgell-Garrigues va fer els primers passos l'any 2011, quan l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona va demanar formalment a Ramon Farré, delegat del Govern a Lleida, que la capital del Pla fos la seu de la futura comissaria de l'Àrea Bàsica Policial (ABP). Ja llavors, l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, comentava que "És una qüestió de mitjans i efectius. Difícilment a cada comarca correspongui una unitat operativa d'aquesta mena. Entenem que per proximitat, Mollerussa sigui el lloc escollit, com moltes altres vegades s'ha fet quant a l'assistència de bombers, que ens presten aquest servei assistencial. No veiem cap inconvenient."

El projecte va haver d'esperar en un calaix durant uns anys fins l’any 2015, quan el llavors conseller d'Interior, Jordi Jané, es va comprometre a accelerar la creació d'una nova àrea bàsica policial (ABP) en una reunió amb representants municipals. Cinc anys després d'aquell compromís sembla que, ara sí, la nova comissaria ABP Pla-Garrigues emprèn l'embranzida final.