LLEURE
- Castelldans

Castelldans habilitarà un itinerari turístic per la serra del Timorell

L'Ajuntament té previst inaugurar el 23 de febrer un recorregut de 4,5 km per aquesta serra pròxima al nucli urbà, on instal·larà cinc miradors als diferents vessants.

(foto: Aj. Castelldans)

L'Ajuntament de Castelldans arranjarà i senyalitzarà aquests dies un itinerari de 4,5 km per la serra del Timorell, situada a tocar del poble, per tal que esdevingui un indret d'atractiu turístic per a passejades i contemplació del paisatge. L'itinerari tindrà un punt de sortida dins el nucli urbà i transitarà per un camí que connectarà amb cinc miradors, encarats als diferents vessants de la serra. En aquests miradors es vol instal·lar bancs fets amb pedra i plafons informatius sobre els principals actius de la zona.

La intenció de l'Ajuntament és fer l'actuació durant el febrer i arribar a temps per inaugurar l'itinerari el diumenge 23 de febrer, en el marc de la caminada cultural que el Consell Esportiu de les Garrigues, junt amb el Consell Comarcal i el Centre d'Estudis, faran a la zona, que en aquest cas tindrà com a element central els ametllers florits. En un sentit similar, el 8 de març també hi ha convocat al mateix paratge un vermut amb vi autòcton, en aquest cas organitzat per l'empresa de màrqueting gastronòmic Red Flavours, que el 16 de febrer també en farà un entre Arbeca i la Floresta. "És una zona natural, amb molt poca presència humana, pocs tractors, sense cotxes, no és lloc de pas, no hi ha caça, és ideal", explica l'alcalde, Conrad Llovera. El projecte té un pressupost d'uns 10.000 euros, aproximadament, per als quals es buscarà algun ajut de Turisme a través de la Diputació de Lleida.

Aparcament d'autocaravanes
La iniciativa s'emmarca dins un conjunt de promoció turística que el consistori vol tirar endavant i que inclou, també, la potenciació de Mas de Melons, per a la qual s'està en converses amb el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, actius de dins el poble com la cooperativa o els comerços de productes artesans i la creació d'un aparcament d'autocaravanes a la zona de les piscines, on ja hi ha espai, llum i aigua corrent. En cas de tirar endavant, seria el sisè aparcament d'aquest tipus a la comarca, després dels de Bovera, Fulleda, les Borges Blanques, l'Albi i el de dins del recinte del celler Vinya els Vilars, d'Arbeca. Cal recordar que l'Ajuntament de Tarrés ha aprovat recentment un projecte per fer-ne un i a Vinaixa s'estan licitant les obres per fer-ne un altre.