ENERGIES
- La Granadella

Els afectats per Enerkia a la Granadella denunciaran l'empresa

Així ho van decidir a la reunió celebrada ahir al vespre, que va aplegar la norantena de damnificats per la prohibició a l’energètica del subministrament de gas per un període de dos anys

L'ajuntament de la Granadella es farà càrrec dels costos legals de la denúncia. FOTO:Arxiu

Els veïns de la Granadella afectats per la sanció a l'empresa energètica Enerkia han decidit denunciar l'empresa. Així ho van ratificar de forma unànime la norantena d'afectats que ahir al vespre van ser convocats per l'ajuntament a la sala 1 d'octubre amb l’objectiu de decidir quins serien els passos a seguir en aquest assumpte.

Enerkia va ser sancionada el desembre de l'any passat a no poder subministrar gas natural per un període de dos anys com a conseqüència dels deutes acumulats amb agents del sector i aquesta circumstància ha posat en alerta els ajuntaments, com el de la Granadella o Castelldans, que esperaven que en els primers mesos d’enguany s’iniciessin les tant esperades obres.

Segons confirma l'alcaldessa, Elena Llauradó, a la reunió d’ahir també hi va ser present l'advocada escollida pel consistori per tal de tirar endavant la denúncia, que va explicar als assistents la situació legal a emprendre. Els costos derivats de l’actuació legal aniran a càrrec de l'ajuntament, segons Llauradó perquè "va ser l'ajuntament qui va portar aquesta empresa al poble, qui li va facilitar l'entrada i qui li va atorgar confiança; per tant, per una qüestió de responsabilitat, creiem que també li toca ara a l'ajuntament fer-se càrrec dels costos legals".

L'alcaldessa també explica que les perspectives per recuperar els diners no són les millors "Veient els deutes acumulats que té Enerkia pensem que no serà fàcil recuperar les inversions dels veïns però ho intentarem i lluitarem per aconseguir-ho" destaca Llauradó, que també avança que des de l’ajuntament s'està explorant la possibilitat de constituir-se en una plataforma d’afectats junt amb altres consistoris que es troben en la mateixa situació, com el de Castelldans, la Fuliola o Riudecols.