COMARCA
- Redacció / Les Borges Blanques

Detingut a les Borges un home acusat de tres robatoris a Reus

El detingut, de 21 anys, es va accidentar dimecres a la C-233 amb un vehicle que havia sostret.

(foto: arxiu)

Dimecres al matí, Mossos d'Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de les Borges Blanques van detindre un home, de 21 anys i veí de Reus, com a presumpte autor de tres robatoris amb força i un furt d'ús de vehicle. Segons fonts policials, també està investigat per conduir sense haver obtingut mai el permís i sota els efectes de l'alcohol.

A primera hora del dimecres hi va haver un accident de trànsit lleu entre una furgoneta i un camió a la carretera C-233, just a la sortida de les Borges en direcció Castelldans. Segons alguns testimonis, el conductor de la furgoneta implicada va fugir corrents del lloc fins que va caure per un pont que creua l’N-240. Agents de la Policia Local de les Borges el van localitzar ferit i van activar els serveis sanitaris.

Mentre, els Mossos van comprovar que el conductor no disposava de permís de conduir i que la furgoneta havia estat sostreta la nit de dimarts de dins d'un magatzem de Reus després d'haver-ne forçat la porta. Per això, un cop es va donar d'alta del centre mèdic de Lleida on va ser atès, el conductor va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força i un furt d'ús de vehicle. El jove va donar un resultat de 0,44 mg/l a la prova d’alcoholèmia, cosa que, atès que hi havia hagut un accident, es considera un delicte contra la seguretat viària. Inicialment també va donar positiu en substàncies estupefaents i ara s'està a l'espera que ho ratifiquin les analítiques.

Segons els Mossos d’Esquadra, a la furgoneta robada hi havia diners, objectes i material per valor d’uns 30.000 euros. La Unitat d'Investigació de la comissaria de Reus atribueix al detingut uns altres dos robatoris amb força, un en un establiment comercial d’on s’hauria emportat diners de la caixa després de trencar els vidres de la porta d'accés, i un altre el divendres passat en un domicili particular, on va ser sorprès pel propietari quan s'emportava un televisor, un telèfon mòbil i altres objectes.

El detingut acumula una vintena d'antecedents policials, molts per delictes similars, i ha passat aquest divendres a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Reus.