AIGUATS
- ACN / Les Borges Blanques

Les Borges repara camins malmesos pel temporal Gloria

El consistori també sol·licitarà subvencions a la Generalitat i a l'Estat per actuacions en zones danyades pels aiguats

El camí de la deixalleria de les Borges, malmès pels aiguats de finals de gener

La Junta de govern local de l'Ajuntament de les Borges ha adjudicat aquest dimecres a una empresa especialitzada de la comarca per un import de 15.880 euros, més l'IVA, la reparació de camins malmesos pels aiguats causats pel temporal Glòria, entre els 21 i 23 de gener d'enguany. La intensitat de les pluges d'aquells dies va danyar nombrosos camins de titularitat municipal que el consistori considera que cal reparar de manera urgent, ja que la majoria són molt transitats pels propietaris de les finques de conreu a les quals donen accés. Així mateix, la Junta de govern local ha aprovat sol·licitar subvencions a la Generalitat i a l'Estat per finançar la reparació de danys provocats pels aiguats.

En concret, l'Ajuntament ha adjudicat els treballs per reparar alguns trams malmesos pels aiguats dels camins de les Pedreres, les Figueres, Comardèvol, l'Espona Grossa, Pla de Falliver, les Guixeres, Aiguamolls, Sant Salvador i de la deixalleria, reomplint-los amb graves, reconstruint-los, refinant-los i compactant-los amb mitjans mecànics. L'actuació també preveu, llaurar reg asfàltic i refer amb graves el Camí del Salat i, des del pati del Nicanor fins al desguàs, entre altres actuacions

Petició de subvencions
Altrament, la Junta de govern local ha aprovat la sol·licitud de subvenció directa al Departament de la Presidència de la Generalitat per a les despeses derivades del mateix temporal Glòria, per un import de 48.281,27 euros, amb l'IVA inclòs, per a poder finançar una part de les actuacions de reparació dels danys causats al parc de la Font Vella, un dels paratges més afectats de la localitat. En aquest sentit, el consistori preveu demanar una altra subvenció al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana -antic Ministeri de Foment-, també per reparar una altra part de la Font Vella, així com les afectacions produïdes per la llevantada a altres camins i a l'aparcament municipal d'autocaravanes, entre altres.