SALUT
- Redacció / Almatret , Juncosa , L'Albagés , L'Albi , La Granadella , Maials , Torrebesses

Reguitzell de suspensions a la comarca pel Covid-19

La segona edició del Fòrum Verge Extra, del 18 al 20 de març, s’aplaça fins a la tardor. De la mateixa manera, la Fira artesanal i dels Tres Tombs de l’Albi s’ajorna fins a nou avís. El festival literari ‘Borges Negres’, de moment, aguanta.

Imatge d'una xerrada del Fòrum l'any passat a la Granadella. FOTO:Arxiu

L'alarma social generada en els darrers dies arreu del principat a conseqüència de l'auge de contagis per Coronavirus Covid-19 també s'ha fet notar a les Garrigues. Encara que en els registres oficials no s'ha identificat cap cas d'afectació específic a la comarca, les mesures preventives adoptades recentment per l'administració, així com les recomanacions de les àrees de salut territorials han provocat diverses cancel·lacions d'esdeveniments, viatges i celebracions.

Fòrum Verge Extra i FirAlbi, suspesos

El Fòrum Verge Extra, organitzat entre la Granadella i Torrebesses, que s'havia de celebrar del 18 al 20 d'aquest mes, s'ha traslladat a la tardor, amb dates encara per confirmar, segons han anunciat els organitzadors. El fet que hi assistissin ponents de fora de Catalunya i que es preveiessin activitats concorregudes han acabat pesant més i la segona edició del certamen se celebrarà un cop finalitzat l'estiu. Mario Urrea, alcalde de Torrebesses, ha explicat que aquest dimarts, veient com s'anaven produint esdeveniments, les recomanacions dels experts i davant el neguit i la incertesa de saber com evolucionarà el coronavirus, es va decidir posposar fins a dates encara per determinar aquest segon Fòrum, amb l'esperança que tots els ponents puguin estar presents quan se celebri.

També s'ha decidit ajornar la Fira artesanal i dels Tres Tombs de l'Albi, d'aquest cap de setmana. Segons l'alcaldessa, Anna Feliu "hem cregut que el més prudent és ajornar-ho. Estarem pendents de quan les coses tornin a la normalitat per anunciar la nova data". L’ajuntament de Juneda també ha anunciat la cancel·lació del carnaval, que s’havia de celebrar el pròxim dissabte.

En canvi, el festival literari Borges Negres, els propers 13 i 14 de març, segueix en peu. Segons les organitzadores, després de seguir les recomanacions del CAP de les Borges, han decidit scontinuar amb el programa establert, tot i que s'estarà atent al minut a minut de l’evolució del virus per tal de decidir si s'acaba duent a terme o no. En la mateixa línia, l'ajuntament de l'Albagés segueix mantenint el carnaval, aquest dissabte i l'activitat d'Escape Room pels carrers del poble, el 22 de març, al seu calendari festiu.

El Juncosa, a punt de quedar-se sense Champions a l’abril

Pel que fa als esports, les directrius enviades ahir per part de les administracions, en quant tots els esdeveniments esportius susceptibles que hi pogués haver una munió de gent serien disputats a porta tancada, no ha d'afectar en principi les competicions menors en les quals participen la majoria d'equips de la comarca. Tot i això, després de consultar alguns responsables dels clubs, la majoria creu que en les pròximes hores es farà efectiva la suspensió provisional dels campionats. Aquest és el cas del FS Juncosa femení, que durant la pròxima setmana santa havia de disputar la fase final de la Champions a Nimes (França) i que, avui mateix ha rebut un correu de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS) avisant-los que les probabilitats de suspensió del campionat és alta.

Un dels punts on els experts sanitaris posen més èmfasis és en el fet de restringir al màxim els desplaçaments. Seguint aquestes recomanacions, les associacions de gent gran de l'Albi, Almatret o Maials, han decidit avui suspendre les visites a fora de la comarca que tenien programades per aquesta setmana. També a Maials, el Centre de Serveis de la Gent Gran ha anul·lat els tallers de memòria i gimnàstica i el servei de podologia fins a nou avís.