SALUT
- Redacció / Les Borges Blanques

Creu Roja les Garrigues trasllada mesures de prevenció a la gent gran pel coronavirus

El centre amb seu a les Borges és un dels 62 de tot Catalunya que estan fent aquesta tasca amb el suport de voluntaris.

Creu Roja les Garrigues està trucant a gent gran de la comarca per explicar-los un seguit de mesures preventives i de protecció enfront del Covid-19. És un dels 62 centres de contacte locals de tot Catalunya que fa aquesta tasca per arribar a més de 45.000 persones de col·lectius com gent gran, discapacitats, refugiats majors de 65 anys i/o amb malaltia crònica i persones destinatàries dels projectes de Salut de l'organització.

Un total de 250 voluntàries i voluntaris prenen part en aquest operatiu per “informar, acompanyar i tranquil·litzar les persones més vulnerables” al coronavirus, especialment aquelles que compten amb poca xarxa familiar i social.

Curs informatiu en línia
La Creu Roja també està portant a terme altres accions de sensibilització i informació amb l'objectiu de facilitar l'accés a missatges clau preventius, disminuir l'alarma i difondre la informació provinent de fonts oficials entre el seu personal laboral, voluntariat, persones sòcies, participants i població en general.

En aquesta línia, l'entitat ha llançat un curs virtual i gratuït adreçat a tota la ciutadania amb l'objectiu d'aportar coneixements suficients per saber prendre les mesures adequades a l'hora de prevenir la propagació del Covid-19. Tota la informació recollida en aquest curs prové de fonts institucionals fiables i s’hi pot accedir a través del següent enllaç: https://www.cruzroja.es/cre_web/formacion/materiales/pfcoronavirus/index.html


Contacte permanent amb les administracions
La Creu Roja es manté en contacte permanent amb les Administracions Públiques, com ara el Departament de Salut, el Ministeri de Sanitat o l'Organització Mundial de la Salut, per col·laborar “en les situacions que calgui” i es prepara “per poder respondre de la millor manera possible a les diferents circumstàncies que esdevinguin en el futur”.

L'entitat recomana que no es faci cas a informacions que no provinguin de fonts oficials contrastades i aconsella visitar les pàgines web dels organismes oficials, on actualitzen constantment tota la informació sobre l'evolució del Covid-19.