SALUT
- Redacció / L'Espluga Calba

L'Espluga Calba demana als forasters de segones residències que es quedin a casa

Des de l'Ajuntament es qualifica d'irresponsables els qui han anat a passar aquests dies al poble. En altres municipis també s'ha notat la presència de població estacional i s'estudiarà què fer al respecte.

L’Ajuntament de l’Espluga Calba ha recordat avui en un pregó la recomanació del Govern que per fer front a la propagació del coronavirus cal quedar-se el màxim de temps a casa i fer només els desplaçaments imprescindibles. En aquest sentit, el consistori insisteix que “en cap cas s’havia d’anar a passar el cap de setmana a segones residències” i fa palesa la “irresponsabilitat” dels que han anat aquests dies al poble. “El més important no és evitar contreure el coronavirus, sinó no contagiar-lo als altres”. Per això, demana “més responsabilitat” als que han arribat al poble i que es quedin a casa per evitar possibles contagis a la població de més risc.

A altres municipis de la comarca també s’ha notat l’arribada de població estacional i, en algun cas, com al Vilosell, el consistori analitzarà la situació en les pròximes hores.

A Bovera, aquest dissabte han arribat mitja dotzena d’autocaravanes a l’aparcament habilitat de què disposa el municipi. Segons fonts locals, els visitants, catalans, haurien anat a comprar al poble i es desconeix si tenen previst quedar-se amb moviments restringits.