POLÍTICA
- ACN

La Diputació reactivarà les comissions i el ple, que es faran per via telemàtica

La Junta de Portaveus dona el vistiplau a les les mesures destinades a facilitar la liquiditat dels ajuntaments

Una imatge de la reunió telemàtica de la Junta de Portaveus de la Diputació de Lleida. FOTO: DdL

La Diputació de Lleida recuperarà la setmana vinent, per via telemàtica, les reunions de les diferents comissions informatives que van ser ajornades amb el decret del passat 15 de març, amb la finalitat de reduir al màxim la propagació del covid-19. Així s'ha acordat durant la Junta de Portaveus d'aquest dimecres celebrada per videoconferència i en la qual també s'ha posat de manifest que el proper ple, el del mes de març que també va ser suspès, se celebrarà dilluns 6 d'abril, també per via telemàtica, ja que encara estarà en vigència l'estat d'alarma. La junta també ha donat el vistiplau a les tramitacions de mesures destinades a facilitar la liquiditat dels ajuntaments anunciades la setmana passada. 

La necessitat de reactivar les comissions informatives és per poder avançar en les tramitacions dels expedients oberts abans de la crisi sanitària, així com el paquet de mesures econòmiques anunciades per garantir que els ajuntaments i les empreses privades que presten els seus serveis i subministren als ens locals disposin de liquiditat econòmica suficient per fer front amb garanties a la crisi sanitària i limitar l'impacte d'una subsegüent crisi econòmica derivada de l'actual situació. Tots els portaveus han coincidit en la necessitat de treballar des de l'Administració amb la previsió d'ajudar a reactivar els sectors econòmics lleidatans en l'escenari posterior a la superació de l'emergència sanitària.

El president Joan Talarn ha posat en comú amb els representants de tots els grups polítics de la Diputació de Lleida les decisions preses en aquests dies pel govern de la institució, com l'augment a 1.000 euros per alumne de la subvenció als municipis que presten el servei d'ajuts per a llars d'infants; l'increment en 800.000 euros més de la partida inicial d'un milió destinada a ajudar a fer front a les despeses ordinàries dels propis ajuntaments; l'ampliació de terminis per a la recaptació voluntària d'impostos sense detriment que els ajuntaments puguin rebre igualment les bestretes de caixa, i les altres mesures de caire intern que han facilitat l'extensió del teletreball entre el personal de la Diputació i l'atenció informàtica a les consultes i els tràmits d'ajuntaments i ciutadania. 

D'altra banda, Talarn ha informat que s'han cedit gratuïtament, i de forma temporal, tres vehicles de la Diputació al Departament de Salut per tal de facilitar la mobilitat dels seus tècnics entre les residències i els serveis sanitaris de la demarcació. Un d'ells és una furgoneta de 9 places per poder realitzar-hi transports d'equips de persones i repartiment de material sanitari entre els diferents centres de salut. 

Finalment, el Patronat de Turisme prepara una campanya per promoure el turisme de la ciutadania de Lleida a les pròpies Terres de Lleida una vegada superat l'estat de confinament.