SOLIDARITAT
- Redacció / Juneda

Juneda fa una crida per recollir aliments per a persones necessitades del poble

Es poden deixar a quatre establiments i l’Ajuntament ho portarà al Casal Parroquial. D’altra banda, empreses locals fan també importants donacions i Creu Roja continua subministrant a famílies vulnerables de la comarca.

L’Ajuntament de Juneda i la parròquia i Càritas de la localitat han engegat una campanya per recollir aliments per a les persones que ho puguin necessitar en aquests dies de crisi de conseqüències sanitàries i econòmiques. En aquest sentit, a banda de les persones que hi pugui haver malaltes per Covid-19, el consistori ha detectat que hi ha persones amb necessitats bàsiques que “més que mai necessiten ajuda”, expliquen fonts municipals. “És el moment de ser forts, generosos i ajudar-nos els uns als altres”, es diu, i amb aquest objectiu s’ha llançat una crida per fer un recapte d’aliments, una mena de banc d’aliments local.

Tot i que s’agraeix qualsevol aliment, la iniciativa posa èmfasi en l’oli, arròs, llegums cuits, pasta, llet, sardines, tonyina, tomàquet, galetes o xocolata en pols. Qui en vulgui aportar, pot deixar-los als establiments Suma, Plusfresc, Dia i BonÀrea que hi ha a Juneda i des de l’Ajuntament es portaran al Casal Parroquial, on es distribuïran. “Habitualment, Càritas ja fa donacions d’aliments a una trentena de famílies amb una periodicitat quinzenal, però aquests dies hi ha més persones  necessitades i amb més assiduïtat”, explica José Lius Garrido, regidor, que recorda que “si algú truca li portarem a casa”. “Hem de ser solidaris i no mirar cap a altres costats”, conclou.

D’altra banda, aquests dies també s’han rebut donacions importants d’empreses locals. La setmana passada, Masia Tero va aportar 600 plats precuinats a l’Ajuntament, que van ser destinats a les tres residències de l’associació Talma. Avui, l’empresa de productes avícoles Urgasa ha decidit aportar 1.000 pollastres picantons a la setmana i Dulces Orteu també ha anunciat donació de productes. Igualment, hi ha altres empreses i persones que col·laboren en la iniciativa de manera anònima.

Creu Roja no para
Paral·lelament, Creu Roja les Garrigues ha intensificat aquests dies el repartiment d’aliments a la comarca, així com de kits d’higiene de la llar i personal, i ho fa amb un reforç extra de voluntaris. El dia 25 repartia menjar del Banc dels Aliments (arròs, pasta, llegums, llet, galetes, fruita i verdura) a sis famílies vulnerables, el dia 27 repartia 39 kits de neteja, alguns dels quals a domicili a gent que no es podia desplaçar, el dia 30 19 lots de menjar i avui 19 lots més d'alimentació per famílies d'Arbeca, el Soleràs, Puiggròs, els Omellons, Juncosa, l'Espluga Calba, Granyena i del Cogul.