COMUNICACIÓ
- Redacció / Les Borges Blanques

El Govern posarà la fibra òptica a les Borges per via d'urgència

És un dels 10 projectes per portar la infraestructura a capitals de comarca que falten. El pla de desplegament ja es va aprovar a l’octubre però ara es vol agilitzar.

(Imatge: EbreDigital.cat)

El Govern ha aprovat declarar com a obres d'emergència deu projectes de desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat, que afectaran 51 municipis de 16 comarques i que, segons fonts de l’Executiu, “permetran assegurar la connectivitat en uns moments en què és bàsic garantir la cobertura a tot el territori, a causa de les mesures de confinament imposades per la pandèmia del coronavirus Covid-19”.

Aquests deu projectes són a deu capitals de comarca, entre les quals les Borges Blanques, a més de Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona i Sort. També se’n beneficiaran els pobles que estiguin de pas als trams respectius. En el cas garriguenc, el tram que es desplegarà és Mollerussa-Borges, però aquest mitjà no ha pogut confirmar si el traçat serà per Puiggròs, per Torregrossa-Juneda o per Arbeca.

El Govern ja va aprovar el passat mes d'octubre el pla per finalitzar el desplegament de la xarxa de fibra òptica al conjunt de les capitals de comarca. Actualment, la Generalitat compta amb punt de connexió a 29 capitals i amb el desplegament d’urgència d'aquests trams només quedaran pendents el Vendrell, Banyoles i el Pont de Suert, que el Govern assegura que es connectaran abans de final d'any.

“Les necessitats generades pel teletreball, la formació en línia, entre altres, evidencien la necessitat de disposar d'una infraestructura de xarxa de fibra òptica amb uns nivells de seguretat física superiors a les existents i que pugui facilitar el desplegament de xarxes finalistes de fibra òptica per part dels operadors de telecomunicacions en municipis que a data d'avui gaudeixen de nivells insuficients de cobertura de xarxes de nova generació en un moment on els increments de trànsit d'Internet s'han situat entre un 50% i un 80% a Catalunya”, es diu des del departament de Polítiques Digitals i Administració Pública.