CULTURA
- Redacció / Les Borges Blanques

Refloten l’Agrupació Sardanista de les Borges Blanques amb una nova junta

L’entitat, fundada el 1993, havia entrat en hibernació a principis d’any al no trobar relleu i perillava, per tant, la celebració de jornades emblemàtiques com l’Aplec de la Sardana a l’estiu o el Sardanadal.

Al mes de gener, l'Agrupació Sardanista de les Borges entrava en hibernació al no trobar relleu a una junta que considerava que ja havia arribat el moment de fer un pas al costat i ja havia encarat el 2019, de fet, com un any de pròrroga [v. SomGarrigues, 419]. Ara, finalment, un nou grup de persones del món sardanista local ha decidit assumir les regnes i evitar que desaparegués una entitat nascuda el 1993. Són Marta Urgell (presidenta), Andreu Rodríguez (vicepresident), Jordi Arnau Espuga (secretari), Anna Canas (tresorera) i Josep M. Bellmunt, Elisa Rebull, Annabel Vidal, Rosa M. Giné i Montse Esteller -l'única de l'anterior equip que continua- com a vocals. Quatre dels membres ho són també de la colla Brut Natura, fundada a les Borges el 1998.

Incertesa sobre les activitats 
Entre els objectius del reflotament de l'entitat hi ha la continuïtat d'activitats emblemàtiques de l'Agrupació com l'Aplec de la Sardana de l'estiu o el Sardanadal. El primer  estava previst per a principis d'agost, però les circumstàncies actuals arran del coronavirus fan que no estigui clar si es podrà fer i com. El mateix passa amb el cicle Sardanes a la Fresca, que habitualment començava al juny i per al qual ja hi havia cobles contractades. De fet, la nova junta ja s'hagués reunit al març si no fos que l'estat d'alarma ho va impedir, tal com va impedir, també, la tramitació administrativa del relleu. El nou grup tenia pensat convocar també una jornada per donar-se a conèixer entre els prop de 130 socis de l'Agrupació, però la trobada ara no es pot fer i es resdoldrà, de moment, amb una carta informativa.