CARRETERES
- ACN

Restablerta les restricció a vehicles pesants a la N-240

Les restriccions per a vehicles pesants, vigents des del setembre del 2018, es van aixecar excepcionalment el 14 de març davant la necessitat d'adoptar mesures que garantissin el subministrament de béns essencials.

Camions circulant per l'N-240 a Juneda l'any 2016. FOTO: Salva Miret/ACN

Aquest dilluns s'han restablert les restriccions a vehicles pesants a diversos trams dl'N-240 i l'N-340 al seu pas per les demarcacions de Lleida, Tarragona i Barcelona, segons informa el Servei Català de Trànsit. Amb la recuperació progressiva de la mobilitat, els camions de quatre o més eixos tornen a tenir prohibit circular per aquestes vies per motius de seguretat i fluïdesa viàries.

En el cas de l'N-240, la restricció als vehicles pesants va des del punt quilomètric 69, a les Borges Blanques, fins al punt quilomètric 36,5, a Montblanc. Els vehicles afectats poden utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l'AP-2/E-90, entre les sortides número 7,a les Borges Blanques, i número 10, al Pla de Santa Maria.

Les restriccions van quedar suspeses el 14 de març arran de la declaració de l'estat d'alarma. La mesura es torna a fer efectiva després que el Ministeri de Transports i Mobilitat hagi recuperat les bonificacions acordades -suspeses el 20 d'abril- en els trams corresponents de l'AP-7 i l'AP-2, autopistes per les quals es desvien els vehicles afectats. Les restriccions per a vehicles pesants, vigents des del setembre del 2018, es van aixecar excepcionalment el 14 de març en el context de la situació generada per la covid-19 i la necessitat d'adoptar mesures que garantissin el subministrament de béns essencials.