SUCCESSOS
- ACN / Les Borges Blanques

L'Audiència arxiva definitivament la causa per la mort d'un nen a la piscina del Club de Tennis de les Borges

Descarta que la monitora cometés cap delicte ni que la causa de la mort fos per ofegament.

Imatges d'agents dels Mossos d'Esquadra a l'entrada de la piscina del Club Tennis Borges, de les Borges Blanques, el 16 d'agost del 2018. FOTO: Aj. de les Borges

L'Audiència de Lleida ha arxivat definitivament la causa contra una monitora per la mort d'un nen de 7 anys a la piscina del Club de Tennis de les Borges Blanques el 16 d'agost de 2018. La Sala ha rebutjat el recurs presentat per la família del menor contra l'arxiu del jutjat d'Instrucció número 2 de Lleida. L'Audiència coincideix amb el jutjat que no queda clar que la causa de la mort del nen fos l'ofegament i conclou que la monitora no va cometre cap delicte ni va incórrer en cap acte d'irresponsabilitat. L'advocat de la dona, Pau Simarro, ja va explicar que el jutge havia ordenat el sobreseïment lliure de la monitora perquè els informes forenses havien demostrat que "el petit va perdre la vida perquè tenia una cardiopatia congènita". 

Segons Simarro, la interlocutòria ja indicava que els informes forenses demostren que el menor tenia una cardiopatia congènita i que a causa d'aquesta "va perdre la vida dins d'un mitjà aquàtic, però no per causa d'ofegament o perquè ningú fes cap acte imprudent".

La víctima, natural dels Omellons, estava fent un curset de natació quan va morir i es va obrir una causa penal contra dos monitors que estaven al càrrec dels nens que feien l'activitat. 

Al desembre de 2018 la fiscalia de menors va arxivar la causa contra l'altre monitor que era menor d'edat, ja que va considerar que no tenia responsabilitat. El jutjat d'Instrucció número 2 però, va mantenir la investigació a l'altra monitora, major d'edat, per un delicte d'homicidi imprudent, que ara s'ha arxivat.