PATRIMONI
- Redacció / Torregrossa

Consulta a Torregrossa sobre el futur de l'antiga 'casilla' del subcanal

Promoguda per l'Ajuntament i l'associació Fem Llavor, que proposa adequar l'espai, ara abandonat, com a zona arbrada i social.

(foto: Fem Llavor)

L’Ajuntament de Torregrossa i l’associació Fem Llavor, del mateix municipi, obren avui una consulta popular per recollir l’opinió dels veïns i veïnes sobre el futur de l’antiga ‘casilla’ del subcanal i el seu entorn, un espai actualment abandonat. A la consulta, que és online i està oberta fins el 24 de juny, s’hi pot participar omplint un formulari en què es pregunta quines funcions es creu que podria tenir l’edifici un cop arreglat, si sembla bé hablitar l’entorn com a zona verda i si aquest i una possible via verda fins a la partida de les Arcades s’utilitzaria.

L’entitat Fem Llavor, que prèviament ha consultat també als seus socis sobre l’assumpte, proposa adequar la ‘casilla’ per a finalitats associaciatives, intervenir en l'entorn per crear una zona segura, donada la proximitat amb la Ronda Nord del poble, i que estigui arbrada i tingui una funció social “on es puguin fer trobades gastronòmiques i rutes verdes tot gaudint d'un espai natural”, expliquen.

Restaurar la Font del Paradell
En paral·lel, l’Ajuntament i la mateixa entitat, així com també l’associació La Banqueta, de Juneda, tenen en ment arreglar la Font del Paradell i el seu entorn, un dels elements patrimonials més emblemàtics de Torregrossa, també utilitzat, temps enrere, pels veïns i veïnes de Juneda, municipi quasi equidistant. La font, de propietat privada, es troba aigües avall de la Quarta Séquia del Canal d’Urgell i quasi només conserva la porta d’entrada al que antigament era un recinte cobert. La intenció del consistori i de les entitats és compatibilitzar la titularitat privada amb l’ús públic i restaurar l’estructura i arranjar l’entorn com a espai de lleure, però s’està pendent de possibles subvencions per dur-ho a terme.