SOLIDARITAT
- Redacció

Causes amb color

Ajuntaments i entitats garriguenques mostren el suport als drets LGBTI o a la investigació per la malaltia ELA pintant l'arc de Sant Martí o il·luminant de verd façanes i edificis.

A les proximitats del Dia internacional pels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer o altres tipus d'orientació sexual o identitat de gènere socialment marginades i oprimides, que és el 28 de juny, alguns ajuntaments i associacions de joves de pobles garriguencs com les Borges, Castelldans i el Cogul, s’han sumat a la reivindicació pintant simbòlicament algun element de la via pública amb els colors de l’arc de Sant Martí, que representen aquesta lluita.

A les Borges, l’Oficina Jove de les Garrigues va proposar-ho a la Comissió de Festes i s’ha escollit dues franges del pas de vianants que hi ha entre la placeta del Terrall i el passatge de l’Oli. Regidors de Borges per la República, a l’oposició, han recordat que l’any passat l’Ajuntament va fer esborrar la pintura lila que un grup de gent va posar a alguns passos de vianants del poble, junt amb el logo feminista, i esperen “que aquest canvi d’opinió sigui real”. A Castelldans, el consistori i l’associació de joves Lo Portal han pintat la bandera multicolor també en un pas de vinants del Passeig Moragues. Al Cogul, l’Ajuntament i l’associació de joves La Xabo han escollit unes escales del nucli urbà per fer visible la reivindicació.


D’altra banda, el Servei d'Atenció Integral LGBTI+ i l'Oficina Jove de les Garrigues distribuïran uns cordons amb l’arc de Sant Martí, promoguts per la Diputació, amb què animen la població a celebrar el Dia Internacional de l'Orgull LGBTI+ el proper 28 de juny.

Llum verda contra l’ELA
La campanya “Fes un gest per l’ELA”, impulsada per la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls ha tingut ressò també a les Garrigues i els ajuntaments d’Arbeca i Alcanó van il·luminar ahir, Dia Mundial de l’esclerosi lateral amiotròfica, la façana de l’Ajuntament i el campanar de l’església, respectivament, per fer visible aquesta malaltia i donar suport a les famílies afectades.