EQUIPAMENTS
- Redacció

Les Borges i la Pobla obriran, finalment, les piscines, mentre Sarroca no

La capital garriguenca no compta amb els 600 compromisos d'abonaments que s'havia fixat però confia que la flexibilització de mesures animi més gent a fer-se'l.

(foto: Aj. Borges)

Les Borges Blanques, la Pobla de Cérvoles i Sarroca de Lleida, els tres pobles garriguencs on encara no estava clar si s’obririen les piscines municipals, ja han pres una decisió al respecte. La capital comarcal finalment sí que posarà en marxa les instal·lacions. Ho farà el 3 de juliol, fins el 4 de setembre, a l’haver tancat l’enquesta ciutadana que va iniciar el 15 de juny amb quasi 500 abonaments compromesos per part dels participants. La xifra queda lluny dels 600 que el consistori s’havia marcat com els mínims per obrir i no tindre un dèficit econòmic més gran que l’habitual. De no arribar als 600, l’equip de govern calculava les pèrdues en 100.000 euros. No obstant això, s’ha optat per obrir igualment, sobretot després que el passat 25 de juny es flexibilitzessin les mesures de les activitats a l’aire lliure, amb la qual cosa es confia que s’apunti més gent en els pròxims dies.

Al recinte borgenc, l’aforament màxim serà de 500 persones per a cada un dels dos torns de bany que s’han previst, un de matí (de 10 a 14.30h) i un de tarda (de 15 a 20h). No es podrà repetir torn i hi haurà 50 entrades individuals disponibles per a cada franja. La distància física de seguretat serà d'1,5 metres, hi haurà una persona per torn encarregada de la neteja, desinfecció i vigilància del compliment de les mesures, es controlarà la temperatura a l’entrada, serà obligatori dutxar-se abans d'entrar a l'aigua, utilitzar tovallola a la gespa i passar per les catifes que desinfecten les soles del calçat a l'entrada del recinte i dels vestuaris. Enguany no es podran fer servir les dutxes de dins dels vestuaris. 

Igualment, s’ha creat una aplicació informàtica per controlar l'accés i l'assistència al recinte, que permetrà conèixer externament l'aforament en directe i, si s'escau, poder notificar incidències a les persones usuàries, que estarà disponible a partir d'aquest dimecres, 1 de juliol, a l'enllaç de la web https://piscines.lesborgesblanques.cat. En aquesta web es poden comprar també els entrades i abonaments, que mantenen els preus de l’any passat.

La Pobla també obre, Sarroca no
A la Pobla de Cérvoles també és un de la desena de pobles que han sondejat els seus habitants per valorar si els possibles abonats serien suficients. En aquest cas, l’enquesta acabava el 27 de juny i s’han recollit 105 vots a favor d’obrir les piscines, 45 en contra, 10 nuls i 2 en blanc, de manera que el consistori obrirà el recinte. Ho farà l’11 de juliol.

A Sarroca de Lleida, on l’Ajuntament s’havia fixat fer 200 abonaments per obrir, durant els dos dies que es van fixar per vendre’ls no es va arribar ni a la meitat, cosa que ha fet decidir el consistori per on oferir el servei de piscines municipals aquest estiu. Les persones que es van treure l’abonament poden passar per l’Ajuntament a que se’ls retorni l’import. El pressupost de les piscines d'aquest any, assegura el govern municipal, es destinarà a millorar-ne les instal·lacions. Sarroca se suma, així, a l’Albagés, l’altre poble on una majoria de veïns van votar no obrir les piscines. Arbeca, degut a les destrosses dels aiguats de l’octubre, no tindrà tampoc piscines. Tota la resta de pobles ja han obert o estan a punt de fer-ho.