LLEURE
- Redacció / Alcanó , Puiggròs

Alcanó i Puiggròs suspenen la Festa Major

Tot i que inicialment es volien tirar endavant amb actes de petit format, la situació de la Covid-19 dels últims dies fa decantar els consistoris per l'anul·lació de tots els actes, que havien de tenir lloc l'últim cap de setmana de juliol.

(foto: Xavi Minguella)

Alcanó i Puiggròs no tindran Festa Major de 2020. Així ho han decidit els respectius ajuntaments arran de la situació actual de la pandèmia Covid-19, que els ha portat a suspendre tots els actes previstos per l’últim cap de setmana de juliol i emplaçar-se fins l’any que ve per celebrar la Festa Major. “Per motiu del moment excepcional que estem vivint, ens hem plantejat una directriu per la salut de la nostra gent i perquè tothom pugui mantenir-se sa i estalvi”, expliquen fonts municipals de Puiggròs, que no descarten, “si la situació de la pandèmia ho permet”, fer alguna activitat durant el mes d’agost per “amenitzar i fer convivència amb la gent del nostre poble”.

A finals de juny, tal com va informar SomGarrigues, els governs dels dos municipis tenien la intenció de tirar endavant la Festa Major, encarada, això sí, bàsicament als propis veïns, sense cites multitudinàries i prioritzant actes de petit format. Els esdeveniments dels últims dies, però, amb un increment de casos positius a la zona de Lleida i el Baix Segre, el confinament perimetral del Segrià i el tancament d’alguns pobles d’aquella comarca han fet replantejar la decisió. Actualment, a Alcanó, amb 235 habitants, hi ha registrats dos positius acumulats i vuit sospitosos. A Puiggròs, amb 276 habitants, hi ha quatre positius (dos més que la setmana passada) i deu casos sospitosos.