SUCCESSOS
- ACN/Redacció / Arbeca , Juneda

GAP Cooperativa denúncia unes pintades contra un ramader de Juneda acusant-lo de maltractament animal

L’entitat recorda que no és el primer cop que es registren casos d’aquest caire, tant a Juneda com Arbeca, en els darrers mesos. 

Una de les pintades aparegudes a la propietat d'un dels associats a GAP Cooperativa. FOTO:GAP

GAP Cooperativa ha denunciat públicament les pintades "amb contingut amenaçador" que van aparèixer la nit del passat 17 de juliol a la façana de la casa d'un ramader de Juneda. En concret, s'hi poden llegir missatges com ara "maltracte animal" i "t'estem vigilant". L'entitat sospita que aquest "nou atac" contra els ramaders podria ser obra de "persones suposadament vinculades amb grups animalistes". Des de GAP Cooperativa lamenten que en els darrers mesos, tant a Juneda com Arbeca, "s'han multiplicat aquests actes intimidatoris i vexatoris", alguns dels quals "adreçats de manera directa a ramaders de la comarca", en forma de "pintades en cases particulars, granges, equipament públic, publicacions a les xarxes socials i, fins i tot, insults al carrer".

El president de GAP, Eduard Cau, en declaracions a aquest mitjà, recorda que no és el primer cas d'aquest caire que registra la cooperativa però fa una crida a la concòrdia "Com no podia ser d'altra manera, lamentem i denunciem els fets. La nostra intenció com a cooperativa sempre ha estat no polaritzar les parts. Hem de ser conscients que les persones que fan aquestes accions lamentables són poques, més com una anècdota que per norma general; crec que la majoria de la població entén i respecta la nostra feina, com nosaltres ho fem amb la dels demés" clou Cau.

En el comunicat, els responsables de GAP consideren aquestes pintades un "nou atemptat contra la propietat privada i la llibertat individual" i denuncien públicament "l'assetjament que estan patint diferents ramaders de les Garrigues els darrers mesos a través de pintades amb contingut i expressions insultants i amenaçadores a les seves cases particulars, explotacions agrícoles i ramaderes i equipaments públics". A més, també denuncien "la pressió i amenaces exercides a les xarxes socials, al mateix carrer i accions de sabotatge en equipaments de les granges".

Els responsables de GAP Cooperativa volen fer palès la seva aposta i el seu "respecte per la llibertat d'expressió i la diversitat d'opinions i pensament", tot respectant que puguin existir col·lectius i corrents d'opinió contràries a la seva activitat. No obstant això, esgrimeixen que "quan la defensa d'aquests interessos particulars conculca els drets individuals d'altres persones, amb amenaces directes, insults i falsedats, com està passant, cal posar-ho de relleu i denunciar-ho".

A la vegada, des de GAP Cooperativa recalquen que "tots els socis treballen a les seves granges complint d'una manera estrica amb totes les mesures i normatives aplicades per part de l'administració pel que fa al benestar animal". Consideren que, amb aquestes pintades, i publicacions a les xarxes socials, "s'acusa de manera recurrent i infundada als ramaders de maltractament animal".