CULTURA
- Redacció / La Pobla de Cérvoles

La Pobla de Cérvoles enceta un cicle de concerts dedicats a les suites de Bach

Des d’avui fins el proper diumenge 2 d’agost, el prestigiós violoncelista Amat Santacana interpretarà les sis composicions musicals en diferents espais del municipi. 

Amat Santacana és un destacat violoncelista català. FOTO: A.S

El violoncel d'Amat Santacana (Barcelona, 1980) omplirà la Pobla de Cérvoles durant els pròxims sis dies de la millor música barroca. Sota el nom 'Cervolíada 2020', des d'avui fins el diumenge 2 d'agost, Santacana interpretarà la Integral de les suites per a violoncel sol, que consta de 6 peces, del genial compositor germànic Johann Sebastian Bach.

Les sis actuacions es realitzaran en diferents espais privats del municipi, tals com Cal Gort, el dipòsit de la Pisola, el tros de l'Anna Pous, l'hort de la Vicki, el jardí de cal Pastor i el pati de cal Cabrer. L'entrada és gratuïta, amb un aforament molt limitat - de 15 a 20 persones - i els organitzadors preveuran les mesures de seguretat necessàries per evitar un risc de contagi per la Covid-19 entre els assistents. Aquest migdia, per anar fent boca, ja s'ha dut a terme un concert 'a cappella' a càrrec del grup Marlia Produccions S.L, que ha embadalit tots els assistents.

Segons els organitzadors, aquest certamen musical s'ha pogut organitzar gràcies al fet que Amat Santacana ve a passar uns dies de vacances al mateix poble, on en ocasions passades també ha realitzat concerts i ha ofert classes musicals. També destaquen que, tot i oferir a l'ajuntament de la Pobla la possibilitat d'organitzar-ho, el consistori ha decidit no implicar-s'hi.



L'artista

Amat Santacana Gómez va començar a estudiar violoncel a Barcelona amb Susanna Stefanovic i Peter Thiemann. Els estudis superiors de violoncel i música de cambra els va realitzar a Salamanca amb Iagoba Fanlo, Aldo Mata, Kennedy Moretti i Arnau Tomàs. Continua la seva formació a Viena amb Wolfgang Herzer i Howard Penny, i l'any 2007 finalitzava un màster en violoncel modern i barroc a Zuric amb Roel Dieltiens.

Ha rebut classes de violoncel·listes de reconegut prestigi com A. Bylsma, M. Cervera, Ch. Coin, D. Geringas, B. Greenhouse, D. Grosgurin, Ph. Müller, M. Perenyi o J. Starker. Ha format part de la JONC i la JONDE, així com de diferents grups de cambra amb els quals ha obtingut diversos premis ("Paper de Música" de Capellades, "El Primer Palau"). També ha estat premiat en el Concurs de violoncel "Florián de Ocampo" de Zamora i el "Nick Preis" de Zuric. En el camp de la música antiga col·labora amb músics com Barry Sargent (Orquestra Barroca de Mallorca) i Roel Dieltiens (Ensemble Explorations). És membre fundador del Qvixote Quartet i professor de música de cambra al Conservatori Superior de Música de Salamanca.