CULTURA, EQUIPAMENTS
- ACN / Les Borges Blanques

Les Borges aprova les bases de licitació de les obres de l'Arxiu Comarcal de les Garrigues

L’esclat de la pandèmia ha obligat a endarrerir l’inici de les obres, que es preveu que comencin, per fi, a finals d’enguany. 

Recreació virtual de la façana del projecte actual, que ha d'anar a on hi ha el solar de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, pròxima al CAP. RENDER: J.C

L'Ajuntament de les Borges Blanques va aprovar en el Ple celebrat ahir al vespre l'expedient de contractació, el plec de clàusules administratives particulars, i el plec de prescripcions tècniques del contracte de l'obra civil, de construcció de l'Arxiu Comarcal de les Garrigues, en procediment obert simplificat, per un import d'1.918.434,91 euros (amb l'IVA inclòs), i autoritzar-ne la convocatòria durant el mes d'agost. Durant la sessió plenària també es va llegir una declaració institucional contra "l'arbitrarietat de la Fiscalia del Suprem i la cúpula del Poder Judicial" arran de la suspensió de l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari als presos independentistes.

En el transcurs de la sessió, també es va aprovar la modificació de les despeses pluriennals per a finançar la construcció de l'Arxiu Comarcal, ja que a causa de la pandèmia s'ha vist endarrerit uns mesos l'inici de les obres. Aquest fet ha obligat a modificar el calendari de pagament dels treballs, quan comencin definitivament, previsiblement, abans d'acabar l'any.

D'altra banda, el Ple va donar llum verda a l'aprovació inicial de la modificació de l'ordenança fiscal número 7, reguladora de la taxa per l'ocupació de vies i terrenys d'ús públic, en relació amb els mercats. L'objectiu de la modificació és suspendre el cobrament de la taxa des de l'inici de la represa de l'activitat, el 12 de maig, després d'haver estat suspès arran de l'estat d'alarma, fins al final del trimestre, el 30 de juny. La mesura pretén ajudar a dinamitzar l'activitat econòmica i minimitzar els efectes de la davallada d'ingressos que els paradistes han patit aquests mesos.

Igualment, la sessió va avalar la rebaixa del sostre d'edificació del Pla de Millora Urbana d'ordenació de volums de la parcel·la situada al carrer Vila de Tolouges, número 4, per tal d'ajustar-lo a l'ordenament d'aquest sector urbà.

Finalment, el Ple també va aprovar les mocions que es van portar a votació. Per una banda, van prosperar les plantejades per l'equip de govern de JxCat de suport al Correllengua 2020; de rebuig al plantejament que fa el Ministeri d'Hisenda a la FEMP, proposant que els consistoris que tenen estalvis els hi prestin a l'Estat, i una altra de suport al col·lectiu de Caçadors pel que fa a l'increment de sancions previstes en la llei 5/2020, tot i que la moció fa una excepció en aquelles que afecten el furtisme i al maltractament animal.

D'altra banda, es van aprovar també les mocions presentades pel grup de Borges per la República per denunciar l'espionatge polític i demanar aclariment dels fets del 'catalangate'; per ratificar el posicionament en contra de la Monarquia Espanyola, i per ratificar el posicionament en contra de la pròrroga o ampliació de les concessions de les autopistes AP-2 i AP-7.