CARRETERES
- Redacció / Castelldans , El Cogul

Castelldans cedeix al Cogul el tram de pista malmès per a que l’asfalti

La llevantada de l’octubre va obligar a refer el talús d’un tram de 50 metres però va quedar pendent l’asfaltatge. El consistori de Castelldans, titular de la via, assegura que no té més diners per fer-ho.

(foto: F.F.)

L'Ajuntament de Castelldans ha acordat cedir a l'Ajuntament del Cogul un tram de la pista entre els dos municipis que va quedar danyat pels aiguats del passat mes d'octubre per tal que sigui el del Cogul qui dugui a terme l'asfaltat que hi ha pendent des de fa nou mesos. La part afectada, d'uns 50 metres de longitud, és de titularitat de Castelldans, que el novembre passat va aixecar el talús per l'amenaça d'esfondrament que suposava, el va reomplir amb terra i grava i hi va fer un sobreeixidor més gran, així com neteges del voral. Va quedar pendent, però, l'asfalt, cosa que obliga els vehicles a reduir sobtadament la velocitat i que suposa un perill per al bus escolar en èpoques de boira i humitats. 

La pista, poc utilitzada pels veïns de Castelldans, sí que ho és pels de municipis com el Cogul o Granyena, que hi tenen la sortida natural cap a les Borges o pel que vol evitar les corbes del Soleràs. És per on passen, també, la majoria de visitants del Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre, així com els serveis mèdics o de recollida de la brossa. L'alcalde de Castelldans, Conrad Llovera, assegura que "el nostre pressupost per arreglar pistes i camins ja el tenim molt sobrepassat, la Diputació no dona més subvencions i el Consell Comarcal no té diners", per la qual cosa s'ha optat per fer una cessió d'ús al Cogul, aprovada al ple extraordinari del divendres 7 d'agost, "i que es pugui arreglar abans de l'inici del curs escolar", diu Llovera. Per la seva banda, l'alcaldessa del Cogul, Anna Torres, explica que, "teníem els ajuts de camins molt ajustats als danys que teníem al terme, però hem demanat pressupost a empreses per veure quant pot costar arreglar aquest tram".