SUBMINISTRAMENTS
- Redacció / Llardecans

Els edificis públics de Llardecans s’autoabastiran d’electricitat a partir de 2021

Les instal·lacions fotovoltaiques s'ubicaran al sostre de l'Ajuntament i del Poliesportiu.

L'emplaçament on s’instal·larà el futur punt de recàrrega de vehicles elèctrics a la Plaça dels Arbres. FOTO: Aj. Llardecans

L'Ajuntament de Llardecans promourà dues instal·lacions fotovoltaiques amb una potència total de 35KW que permetran generar l'electricitat necessària per abastir tots els edificis públics del municipi. Les instal·lacions s'ubicaran al sostre de l'Ajuntament i del Poliesportiu i generaran energia en règim d'autoconsum per als equipaments públics de Llardecans.

Per altra banda, s'instal·larà un sistema de climatització per aerotèrmia al ball i un punt de recàrrega de vehicles elèctrics a la Plaça dels Arbres. La previsió és iniciar els treballs abans d'acabar l'any en curs i que estiguin enllestits durant el primer trimestre de 2021. El cost total del projecte s'ha estimat en poc més de 100.000€ i podrà materialitzar-se gràcies a una subvenció de 68.000€ del programa Leader (Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya) que s'ha atorgat recentment a l'Ajuntament de Llardecans. Aquesta subvenció cobrirà el 67,5% del cost del projecte. La resta de finançament anirà a càrrec del consistori.

Aquesta actuació s'inclou dins el projecte d'eficiència energètica de l'Ajuntament, en el marc del seu compromís amb la sostenibilitat i la reducció d'emissions de CO2. El projecte té el seu origen en la diagnosi energètica que promou l'Associació Leader de Ponent en la qual s'estudia el consum elèctric dels equipaments públics i es fan diferents propostes de millora, entre elles, inversions relacionades amb l'autoconsum.