SERVEIS
- Redacció / Arbeca

Els Vilars, les piscines o la pista esportiva, alguns dels vuit punts de connexió wifi pública i gratuïta instal·lats a Arbeca

De la quinzena de pobles garriguencs que van sol·licitar l’ajut europeu l’any passat, només Arbeca i el Soleràs n’han sigut beneficiaris. El 2018 el va rebre les Borges Blanques.

(foto: Xavi Minguella)

L'Ajuntament d'Arbeca ha informat que ja estan en marxa els punts de connexió wifi pública i gratuïta que s'havien d'instal·lar al poble arran de l'ajut del programa Wifi4EU, concedit per la Comissió Europea el juny de l'any passat. Dels 15 municipis garriguencs que ho van sol·licitar, només Arbeca i el Soleràs en van ser beneficiaris. Els punts de connexió s'han posat al mirador 1 d'Octubre, al Centre Recreatiu, a la fortalesa de Vilars, a la plaça Bassa de l'Oro -on hi ha l'escola bressol-, a l'estadi municipal Ramon Bellmunt, a les piscines, a la plaça del Toll i al Teatre Abadia. Els usuaris només cal que busquin la xarxa WIFI4EU Arbeca i s'hi connectin.

Al Soleràs, l'altre municipi beneficiari de l'ajut del 2019, ja fa mesos que es van instal·lar a les piscines, al poliesportiu, al davant de l'Ajuntament, a la cooperativa, a la plaça i al carrer la Bassa -on hi ha l'escola i el consultori-. A l'edició del 2018 va rebre l'ajut les Borges Blanques, que el passat mes de maig iniciava les proves de connexió a l'Espai Macià, la plaça 1 d'Octubre, l'Ajuntament, la biblioteca, el Terrall, les piscines i el pàrquing d'autocaravanes. Cada antena té un abast d'entre 300 i 400 metres.