COMUNICACIÓ
- Redacció

Una portada de SomCanalla, premiada com la millor de les revistes bimestrals i trimestrals de la premsa comarcal

L'edició número 2 d'aquesta publicació adreçada a nens i nenes de les Garrigues va ser obra de la il·lustradora de Maials Mariona Tolosa.

La portada del número 2 de SomCanalla, la publicació per a nens i nenes de les Garrigues que edita l’Associació Cultural Garriguenca de Comunicacions, entitat també impulsora de SomGarrigues i SomEsports, ha estat escollida com la millor de les revistes bimestrals i trimestrals del 2019 per part de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), que dissabte passat va donar a conèixer els guanyadors de la 10a edició dels Premis Premsa Comarcal. 

La portada guardonada de SomCanalla és obra de Mariona Tolosa Sisteré, il·lustradora vinculada a Maials, i correspon a l’edició d’hivern de la publicació, del desembre de 2019 al febrer de 2020. Tolosa, nascuda el 1983, és autora de llibres infantils com “Repassa lletres”, “La vida secreta dels mocs” i “La vida secreta de les pupes”, de nombrosos cartells de festivals i espectacles, de la imatge corporativa d’establiments o, aquest estiu, de la imatge de la campanya “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”, entre molta altra obra.

Des del primer número, la revista SomCanalla ha prioritzat en les portades l’obra d’il·lustradors garriguencs o vinculats a la comarca. A més de Mariona Tolosa, han fet portades de SomCanalla Lara Costafreda, Xabi Villafranca, Mireia Tusón i Jordi Calvís. A més de la millor portada de publicacions bimestrals i trimestrals, l’ACPC també va premiar la de diaris, setmanaris i bisetmanaris, que va ser per a Nova Tàrrega, i la de quinzenals i mensuals, per a la Revista de Banyoles. El premi al millor digital va recaure en cassadigital.cat. Els guardons es van donar a conèoxer en el marc de la 38a assemblea general de l’ACPC, que es va celebrar de forma virtual, i s’entregaran quan hi hagi una trobada presencial de l’associació.