CULTURA
- Redacció

Torna el teatre

El Teatre Foment de Juneda enceta la programació de tardor, on recupera obres cancel·lades a la primavera, i el Consell Comarcal comença una nova Mostra de Teatre Còmic Amateur.

(foto: Xavi Minguella)

Després de sis mesos en què el món de la cultura ha patit especialment l’aturada de l’activitat pública, van apareixent mostres de certa recuperació als escenaris, amb les corresponents mesures de prevenció de la Covid-19. El passat dissabte, 19 de setembre, va tenir lloc a Sunyer la quarta edició del festival Carrollets d’espectacles familiars i activitats per a la canalla, amb les companyies Xip Xap, El Sidral, Campi Qui Pugui, JAM i Esperanceta, així com el concert de Pastorets Rock. A diferència d’altres anys, però, va ser una edició centralitzada en un sol espai, el camp de futbol, amb poca difusió i enfocada principalment als habitants del poble, que tenien prioritat en l’adquisició d’entrades.

D’altra banda, el Teatre Foment de Juneda, que a la primavera va veure estroncada la seva programació i va haver de suspendre tres actuacions, ha anunciat la represa de l’activitat teatral, amb vuit espectacles durant els mesos d’octubre, novembre i desembre. Entre aquests hi ha els que s’havien d’haver representat a l’abril i maig i que ja aleshores es van ajornar per a una nova data. Es tracta dels Brugarol, de Ramon Madaula, amb ell mateix, Jaume Madaula i Estel Solé, que es representarà el 10 d’octubre, i Mexicatas, de Sergi Belbel, que es farà el 24 d’octubre. A part, s’han programat “Mauthausen. La voz de mi abuelo”, de Trajín Teatro; els espectacles familiars “El monstre de colors”, de Tutatis, “Distans”, de Vol’e Temps i “Hats”, de Jam, així com els concerts de Sidonie i Guillem Albà & Marabunta.

L’activitat als escenaris també es recupera amb una nova Mostra de Teatre Còmic Amateur, organitzada per 20è any pel Consell Comarcal de les Garrigues. Comença aquest dissabte, 26 de setembre, al Soleràs, i hi haurà representacions fins el 28 de novembre al Vilosell, l’Espluga Calba, Granyena, Vinaixa, Juncosa, els Omellons, les Borges, la Pobla de Cérvoles i Arbeca, cada una amb una companyia i un espectacle difefents.