URBANISME
- Redacció / Les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges rectificarà un tram del carril bici

El consistori destinarà 9.500 euros per costejar la rectificació del traçat, que ja no passarà per davant de la cooperativa La Borgenca.

(foto: Xavi Minguella)

L'Ajuntament de les Borges corregirà una part del traçat del carril bici i en recuperarà el plantejament inicial. El tram que ara discorre per davant de la cooperativa La Borgenca, al Passeig del Terrall, es traslladarà a la part del darrere de l'entitat, al carrer Ramon Arrufat. Aquest era el traçat original que es va posar a votació a la consulta ciutadana de pressupostos participatius i que, amb el vot de 175 persones, va resultar guanyador, però a l'hora d'executar-lo es va fer passar pel Passeig del Terrall.

El canvi suposarà un cost afegit de 9.500 euros, pel qual el consistori ha fet una modificació de crèdit, que se sumaran als 41.500 euros que va costar la creació de tot el carril, les obres del qual es van fer durant la primavera. D'aleshores ençà, el traçat ha estat objecte de nombroses queixes ciutadanes, tant de conductors de cotxes com d'usuaris del mateix carril pels problemes de seguretat o de propietaris d'establiments de la zona. L'equip de govern argumenta que el carril bici està fora de servei, tot i que les obres estan acabades des de fa mesos i el carril està obert.

La qüestió ha arribat també al ple municipal en diverses ocasions. Al juliol, Borges per la República va demanar que es replantegés el traçat "de manera integral". A l'agost, el mateix grup instava el govern municipal a informar la ciutadania sobre si es podia utilitzar el carril o no, i que, en cas que no, se senyalitzés explícitament. Des de l'equip de govern s'ha respost al ple que el carril no està operatiu, però de cara a la ciutadania no s'ha comunicat amb cartells in situ ni a través de pregons o del butlletí municipal. L'última informació és del gener, quan es van adjudicar les obres.


Traçat original que es va posar a votació popular.